Ανώνυμος Επενδυτής: H Ελλάδα στο “βάθρο”, η Ιντραλότ στα “σκοινιά”

Νέο ενδιαφέρον έδωσε στην αγορά η προεξόφληση της αναβάθμισης από τη Moodys της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το ενδιαφέρον εστιάζεται περισσότερο στην ψυχολογία παρά στην ουσία καθώς η Moody’s ακόμα αξιολογεί τη χώρα χαμηλότερα από τη Fitch.

H ψυχολογική τόνωση, σε συνδυασμό με τα μειωμένα επιτόκια οδηγεί σε 10ετή έκδοση η οποία αναμένεται από στιγμή σε στιγμή. Η εξέλιξη αναμένεται να βοηθήσει και τις τράπεζες και την αγορά η οποία διψάει για θετικές ειδήσεις.

Στα μακροοικονομικά αναμένουμε μέσα στη βδομάδα τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για το δ’ τρίμηνο του 2018, είδηση η οποία θα ανακατέψει την τράπουλα των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές σε σειρά ζητημάτων.

Η περίπτωση της Ιντραλότ

Αξίζει της προσοχής η ανάληψη της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου στην Ιντραλότ του Σωκράτη Κόκκαλη, μετά την παραίτηση του Αντώνη Κεραστάρη έπειτα από τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Η μετοχή της Ιντραλότ έδειξε μία διάθεση στο ταμπλό, δείχνοντας την πρόθεση των επενδυτών να υποστηρίξουν πιο επιθετικές κινήσεις για την αναδιοργάνωση της εταιρείας

Ο όμιλος βρίσκεται στριμωγμένος, με υψηλό δανεισμό και σε μία κακή συγκυρία έπειτα και από την απώλεια του συμβολαίου στην Τουρκία που θα πιέσει ακόμα περισσότερο τον ισολογισμό της εισηγμένης. Ίσως ήρθε η ώρα για πώληση ή αναδιοργάνωση και του μεγάλου ατού της Αμερικής που μπορεί να δώσει ώθηση και νέα πνοή στην εισηγμένη. Εκτός και αν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος πλέον έχει κάποιον άλλο άσσο στο μανίκι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ