Ο Σωκράτης Κόκκαλης αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος της Intralot

Την ανάληψη από τον πρόεδρο του ΔΣ Σωκράτη Κόκκαλη και τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου, ανακοίνωσε η Intralot.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την παραίτηση του Αντώνη Κεραστάρη από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και του εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης ευχαρίστησε τον Αντ. Κεραστάρη για την προσφορά του στους Ομίλους Intralot και Intracom Holdings την τελευταία δεκαετία.

Τη θέση του Αντώνη Κεραστάρη στο διοικητικό συμβούλιο αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος-Στέργιος Μάνος, ως μη εκτελεστικό μέλος.

Έχασε το στοίχημα στην Τουρκία

Εν τω μεταξύ, κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε συνέχεια της από 14/2/2019 ανακοίνωσης της εταιρείας, η Intralot ενημερώνει ότι η με ποσοστό 45% θυγατρική της στην Τουρκία, Inteltek, έχει ειδοποιηθεί ότι o διαγωνισμός του Τουρκικού Κρατικού Οργανισμού Spor Toto για τη διαχείριση του αθλητικού στοιχήματος έχει ολοκληρωθεί και η προσφορά κυρώθηκε στον άλλον διαγωνιζόμενο.

Επιπλέον, αναφέρει ότι η συνεισφορά της Inteltek σε επίπεδο ενοποιημένων αποτελεσμάτων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες (εξαιρουμένης της δραστηριότητας στο Αζερμπαϊτζάν) για την περίοδο δώδεκα μηνών έως την 30η Σεπτεμβρίου 2018, ανέρχεται σε περίπου 15% του ενοποιημένου EBITDA (21,3 εκατ. ευρώ), καθώς και σε περίπου 4% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών (39,3 εκατ. ευρώ), ενώ η συνεισφορά για το 2019 αναμένεται να είναι μικρότερη λαμβανομένου υπ’ όψιν του εν ισχύ συμβολαίου και της διαδικασίας μετάβασης.

Επίσης, τονίζει ότι η συνεισφορά της Bilyoner για την ίδια περίοδο, αντιστοιχεί σε περίπου 11% του ενοποιημένου EBITDA του Ομίλου (14,7 εκατ. ευρώ), καθώς και σε περίπου 5% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών (49,6 εκατ. ευρώ).

Σημειώνεται ότι η Inteltek, η οποία λειτουργεί το παιχνίδι Iddaa από το 2004, υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του αθλητισμού στην Τουρκία από την ίδρυσή της και συνεχίζει να διαχειρίζεται την τρέχουσα άδεια στοιχηματισμού IDDAA με σύμβαση που λήγει στις 28/08/2019.

Όσον αφορά στον διαγωνισμό, η Intralot τονίζει ότι τα δικαιώματα που απορρέουν από τον νόμο θα ασκηθούν από την Inteltek εντός των σχετικών προθεσμιών.

Τέλος, η εταιρεία διευκρινίζει ότι οι δραστηριότητες της Biloyner συνεχίζονται κανονικά και δεν επηρεάζονται από το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας στην οποία συμμετείχε η Inteltek.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ