Ανακαλεί 2,3 εκατ. αυτοκίνητα παγκοσμίως η Subaru

Περίπου 2,3 εκατ. αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο ανακαλεί η Subaru, λόγω προβλήματος με τα φώτα των φρένων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έως σήμερα ανάκληση στην ιστορία της εταιρείας, η οποία φαίνεται να αντιμετωπίζει θέματα με την ποιότητα κατασκευής των οχημάτων της ως απόρροια της ταχεία επέκτασής της.

Η έκτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας δήλωσε στο Reuters την Παρασκευή ότι ανακαλεί σχεδόν 2 εκατομμύρια μοντέλα Impreza και Forester, που είναι από τα δημοφιλέστερα της εταιρείας, στις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι η μεγαλύτερη αγορά της, αλλά και σε άλλες χώρες, καθώς και περίπου 300.000 οχήματα στην Ιαπωνία, προκειμένου να αποκαταστήσει ένα πρόβλημα στα φώτα των φρένων. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα συγκεκριμένα οχήματα κατασκευάστηκαν από το 2008 έως και το 2017.

Αν ανακληθούν τελικά όλα τα ανωτέρω οχήματα, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανάκληση οχημάτων από την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, εξαιρουμένης ωστόσο της συνεχιζόμενης ανάκληση του μοντέλου Takata λόγω προβλήματος με τους αερόσακους.

Σημειώνεται ότι η Subaru από τα τέλη του 2017 αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων που σχετίζονται είτε με ελαττωματικά εξαρτήματα είτε με τα αποτελέσματα δοκιμών των μοντέλων της, που σε συνδυασμό με την εξασθένιση των πωλήσεων της εταιρείας στις ΗΠΑ, ανάγκασαν την αυτοκινητοβιομηχανία να περικόψει τις προοπτικές κερδοφορίας για το σύνολο της χρήσης στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών.

Υπενθυμίζεται ότι η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία τον Ιανουάριο σταμάτησε την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Ιαπωνία για περίπου δύο εβδομάδες, το οποίο αντιπροσωπεύει περίπου το 60% της παγκόσμιας παραγωγής της, λόγω ελαττώματος που ανακαλύφθηκε σε εξάρτημα στο σύστημα υδραυλικής οδήγησης, ενώ στα τέλη του προηγούμενου έτους προχώρησε σε ανάκληση των κινητήρων της boxer λόγω προβλήματος με τις βαλβίδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ