38,64 εκατ. ευρώ θα λάβει η MIG από την πώληση της συμμετοχής στο Hilton Cyprus

Στο ποσό των 38,64 εκατ. ευρώ ανέρχεται το τίμημα που θα λάβει η θυγατρική της Marfin Investment Group, MIG Leisure Ltd, από την πώληση του ποσοστού που κατείχε στο Hilton Cyprus.

Σημειώνεται ότι η πώληση της συμμετοχής που κατείχε η MIG στην εταιρεία Cyprus Tourist Development Public Co Ltd (CTDC), ιδιοκτήτριας του Hilton στη Λευκωσία, αποτελεί μέρος της ευρύτερης συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ της MIG και της Louis Plc με την εταιρεία Vibrana Holdings Ltd, συμφερόντων της Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ και του Ομίλου Invel, για την απόκτηση του 96,82% της CTDC, έναντι τιμήματος 54,89 εκατ. ευρώ.

Το τίμημα της πώλησης που αντιστοιχεί στο ποσοστό της MIG και ανέρχεται σε 38,64 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία, θα καταβληθεί εξ ολοκλήρου κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η οποία θα λάβει χώρα μετά την χορήγηση στην αγοράστρια της απαιτούμενης έγκρισης από την αρμόδια κυπριακή Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού.

Ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Marfin Investment Group για τη συναλλαγή ενήργησε η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (PwC).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ