Πρόταση εξαγοράς της Versum έναντι 5,9 δισ. δολαρίων από τη Merck

Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Merck KGaA κατέθεσε πρόταση εξαγοράς της εταιρείας ηλεκτρονικών υλικών Versum, έναντι τιμήματος 5,9 δισ. δολαρίων σε μετρητά, “χτυπώντας” την προσφορά της αμερικανικής Entegris, ύψους 4 δισ. δολαρίων.

Όπως ανακοίνωσε η Merck, προτίθεται να αποκτήσει τη Versum έναντι 48 δολαρίων ανά μετοχή, με premium 16% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής στη χθεσινή συνεδρίαση και κατά 52% υψηλότερη σε σύγκριση με την αξία που είχε η μετοχή πριν από την προσφορά της Entegris.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική εταιρεία είχε καταθέσει τον Ιανουάριο προσφορά για την απόκτηση της Versum, ύψους 4 δισ. δολαρίων.

Η Merck, η οποία το 2014 εξαγόρασε τη βρετανική AZ Electronic Materials έναντι 1,9 δισ. ευρώ, δήλωσε ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει άμεσα σε due diligence και να ολοκληρώσει σύντομα τη συμφωνία, προσθέτοντας ότι δεν χρειάζεται την έγκριση των μετόχων της για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

“Η προσφορά (σ.σ. της Entegris) που ανακοινώθηκε πρόσφατα υποτιμά σημαντικά της Versum”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Merck, Stefan Oschmann σε επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο της Versum, προσθέτοντας ότι “σε αντίθεση με τη φημολογούμενη προσφορά της Entegris, η πρόταση της Merck σε μετρητά παρέχει άμεση και σίγουρη αξία στους μετόχους και τους υπαλλήλους της Versum”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ