Τέλος στη διετή διαμάχη τους για τις πατέντες βάζουν Huawei και Samsung

Σε συμφωνία που τερματίζει τη διετή δικαστική κόντρα τους σε Κίνα και ΗΠΑ για τα πνευματικά δικαιώματα πατεντών φαίνεται ότι κατέληξαν Huawei και Samsung, σύμφωνα με έγγραφα δικαστηρίου των ΗΠΑ που επικαλείται το Reuters.

Οι δύο γίγαντες της τεχνολογίας, που βρίσκονται “στα μαχαίρια” από το 2016, φέρονται να υπέβαλλαν κοινή αίτηση σε δικαστήριο των ΗΠΑ την Τρίτη, ζητώντας να παύσουν οι δικαστικές διαδικασίες σχετικά με τη διαμάχη τους περί πνευματικής ιδιοκτησίας διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, καθώς φαίνεται ότι κατέληξαν σε συμφωνία διακανονισμού στις 25 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι Huawei και Samsung διασταυρώνουν τα ξίφη τους στις δικαστικές αίθουσες των ΗΠΑ και της Κίνα εδώ και περίπου δύο χρόνια, με τον κινεζικό κολοσσό να κατηγορεί τη νοτιοκορεατική αντίπαλό του ότι έκανε χρήση της τεχνολογίας της για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας τέταρτης γενιάς χωρίς άδεια και ότι καθυστέρησε αδικαιολόγητα να συνάψει συμφωνία χρήσης.

Η Samsung έχει αρνηθεί επανειλημμένως τους ισχυρισμούς και έχει κατηγορήσει τη Huawei ότι ζητά “υπερβολικά” υψηλά τέλη αδειοδότησης, καταθέτοντας με τη σειρά της αγωγή κατά της κινεζικής εταιρείας στις ΗΠΑ.

Παρότι η κοινή αίτηση που κατέθεσαν οι δύο κολοσσοί στο αμερικανικό δικαστήριο δεν αναφέρει λεπτομέρειες για τη διευθέτηση, ζητά να παραταθεί κατά 30 ημέρες η εκδίκαση της υπόθεσης, προκειμένου στο διάστημα αυτό οι δύο εταιρείες να ολοκληρώσουν τη συμφωνία διακανονισμού.

Στο πλαίσιο του διακανονισμού, σύμφωνα με το Reuters, η Huawei θα αποσύρει την έφεση που έχει καταθέσει κατά της απόφασης αμερικανικού δικαστηρίου τον Απρίλιο, η οποία απαγόρευσε στην κινεζική εταιρεία να επιβάλει την προηγηθείσα απόφαση δικαστηρίου του Shenzhen, τον Ιανουάριο του 2018, η οποία είχε δικαιώσει τη Huawei και είχε απαγορεύσει στις κινεζικές θυγατρικές της Samsung να κατασκευάζουν και να πωλούν 4G LTE smartphones στην Κίνα.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί αρχικά τον Σεπτέμβριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ