Συνεργασία Nokia με Rakuten στον τομέα του IoT

Τη συνεργασία τους στον τομέα του Internet of Things ανακοίνωσαν στο πλαίσιο του Mobile World Congress 2019 η Nokia και η ιαπωνική εταιρεία Rakuten.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Rakuten θα αξιοποιήσει την πλατφόρμα IMPACT (Intelligent Management Platform for All Connected Things) της Nokia προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιουργεί η ανάπτυξη του IoT στην Ιαπωνία.

Η IMPACT αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση που απλοποιεί τη διαδικασία εισαγωγής και κλιμάκωσης πολλαπλών εφαρμογών σε μια ενιαία πλατφόρμα, κάτι που θα επιτρέψει στη Rakuten να αναπτύξει νέες εφαρμογές IoT ταχύτερα και με μικρότερο κόστος για χρήση σε διάφορους τομείς, από τη γεωργία και τη βιομηχανία ως την αυτοκινητοβιομηχανία και τον τομέα των διασυνδεδεμένων οχημάτων.

Αντικείμενο της Nokia είναι η παροχή, υλοποίηση και ολοκλήρωση της πλατφόρμας IMPACT για λογαριασμό της Rakuten, αξιοποιώντας την εμπειρία της στην υλοποίηση end-to-end λύσεων IoT για διάφορους παρόχους τηλεπικοινωνιών ανά τον κόσμο.

Παράλληλα, η Nokia συνεργάζεται με τη Rakuten για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος IoT, που θα περιλαμβάνει από φορείς της βιομηχανίας, system integrators και προγραμματιστές έως ακαδημαϊκούς, το οποίο θα επιτρέψει στην ιαπωνική εταιρεία να αναπτύξει νέες εφαρμογές ταχύτερα.

Εξάλλου, η λύση της Nokia θα επιτρέψει στη Rakuten να αναπτύξει πιο προσωποποιημένες εφαρμογές IoT και να προσφέρει διαφοροποιημένες λύσεις στους B2B και B2C πελάτες της, μειώνοντας παράλληλα το κόστος ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι οι δύο εταιρείες συνεργάζονται ήδη 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ