Raxevsky: “Λουκέτο” μετά από 42 χρόνια ζωής!

Η εταιρεία Raxevsky, η πορεία της οποίας ξεκίνησε το 1976 ως Helens Club ΑΕ με ιδρυτές την Ελένη Raxevsky και τον Γιώργο Μουρτζούχο που στην πορεία, το 1982, μετονομάστηκε σε Raxevsky δεν κατάφερε τελικά να “επιβιώσει” και εχθές έγραψε τους τίτλους τέλους μετά από 42 ολόκληρα χρόνια.

Η εταιρεία Raxevsky κατάφερε, μέσα στα χρόνια αυτά, να γίνει συνώνυμο του στυλ και να αποτελέσει ένα από τα πλέον λαμπρά ονόματα της ελληνικής μόδας, ωστόσο ακολούθησε την πορεία των περισσοτέρων εταιρειών στον χώρο της ένδυσης και της υπόδησης στην Ελλάδα, ένας χώρος που ουσιαστικά έχει καταρρεύσει. Θα πρέπει επίσης να τονισθεί πως από τις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας πρέσβειρα της εταιρείας ήταν η Ζέτα Μακρυπούλια.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια η εταιρεία Raxevsky, έχοντας εισέλθει σε κατάσταση προστασίας από τους πιστωτές της προσπαθούσε να επιβιώσει χωρίς, τελικά, να τα καταφέρει.

Οικονομικά στοιχεία

Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό, το 2015, οι πωλήσεις της εταιρείας είχαν μειωθεί κατά 52,6%, στα 3,5 εκατ. ευρώ από 7,5 εκατ. ευρώ που ήταν το 2014 ενώ οι ζημιές άγγιζαν σχεδόν τον κύκλο εργασιών ξεπερνώντας τα 3 εκατ. ευρώ.

Οι καταγγελίες των εργαζομένων

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της Raxevsky βρίσκονται πλέον στην ανεργία χωρίς τις νόμιμες αποζημιώσεις καθώς “ένα από τα πιο δυνατά brand name στον χώρο της μόδας και της γυναικείας ένδυσης, με καταστήματα σε όλη τη χώρα, με εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες να την εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια, βάζει λουκέτο, παρά το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα η θέση της στην αγορά θα μπορούσε να είναι ισχυρή“.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν σημειώνουν “παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της εταιρείας μάς οδήγησε, ήδη από το 2012, αργά και σταθερά στην οικονομική ανέχεια, συνεχίσαμε να εργαζόμαστε με θέρμη και πίστη στην ανάκαμψη της εταιρείας, την οποία θεωρούσαμε δυνατή. Μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019 συνεχίσαμε, απλήρωτοι ουσιαστικά, να προσφέρουμε αδιαλείπτως τις υπηρεσίες μας, πιστεύοντας αφενός στη “Συμφωνία Εξυγίανσης” που επιτεύχθηκε το 2016, αλλά και τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις της διοίκησης ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βιωσιμότητα της εταιρείας, αφετέρου στις δυνατότητες που αποδεδειγμένα η ίδια η εταιρεία είχε στην αγορά”.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ