Το πρώτο smartphone στον κόσμο με 5 κάμερες φέρνει η Nokia

Το Nokia 9 PureView, το πρώτο smartphone στον κόσμο με πέντε κάμερες, παρουσίασε η HMD Global, αντιπρόσωπος εταιρεία των κινητών τηλεφώνων Nokia, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, φιλοδοξώντας να θέσει νέα δεδομένα στη δημιουργία φωτογραφιών.

Διαθέτοντας ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά συνολικά πέντε κάμερες με ZEISS Optics, το Nokia 9 PureView θέτει την επόμενη γενιά στην τεχνολογία της υπολογιστικής απεικόνισης στα χέρια όσων λατρεύουν τη φωτογραφία, καθώς oι πέντε κάμερες καταγράφουν ταυτόχρονα τις εικόνες και δουλεύουν αρμονικά με ένα chipset ιδανικό για αυτή την εργασία, με προηγμένους αλγορίθμους λογισμικού που προσφέρουν εξαιρετικά επίπεδα στην υφή και τις λεπτομέρειες, τόσο σε συνθήκες με έντονο ηλιακό φως όσο και σε σκοτεινά σημεία την ίδια στιγμή.

Το πενταπλό σύστημα καμερών, έχει δύο αισθητήρες χρώματος για ακριβείς ζωντανές εικόνες και τρεις μονοχρωματικούς αισθητήρες που αποδίδουν οξύτητα και λεπτομέρεια, οι οποίοι συνεργάζονται για να συλλέξουν έως και 10 φορές την ποσότητα φωτός σε σχέση με ένα αισθητήρα του ίδιου τύπου.

Έτσι, κάθε λήψη καταγράφει δεδομένα ώστε να δημιουργήσει μια “συλλογή” τουλάχιστον 60MP δεδομένων απεικόνισης για απίστευτες λεπτομέρειες. Με δυνατότητα λήψης έως και 1200 επιπέδων βάθους, το Nokia 9 Pureview καταγράφει σε format RAW/DNG, προσφέροντας εξαιρετικές δυνατότητες στην μετέπειτα επεξεργασία μέσω του Adobe Photoshop Lightroom ή της ισχυρής σουίτας επεξεργασίας του Google Photos.

Για την επεξεργασία και τη συγχώνευση των εικόνων, το Nokia 9 PureView έχει μεγιστοποιήσει την επεξεργαστική δύναμη του υπολογιστή και του κινητού τηλεφώνου εκμεταλλευόμενο την δύναμη του επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon και αναθέτοντας την επεξεργασία σε ISP, DSP, GPU και CPU αντίστοιχα. Διαθέτοντας έναν ειδικό συν-επεξεργαστή εικόνων που ρυθμίζει ξεχωριστά την έκθεση και την ισορροπία λευκού σε κάθε κάμερα σε όλο το φωτογραφικό σκηνικό, το Nokia 9 PureView δίνει μια ματιά από το μέλλον της φωτογραφίας των smartphone.

Εξαιρετική λεπτομέρεια και δυναμική εμβέλεια

Κάθε εικόνα που αποτυπώνεται στο Nokia Beholder είναι HDR, με έως και 12,4 stops δυναμικής εμβέλειας και πλήρες σκηνικό 12MP βάθους. Αυτό σημαίνει ότι κάθε εικόνα 12MP JPG συγκεντρώνει εξαιρετικές λεπτομέρειες σε περιοχές τόσο με έντονο ηλιακό φως όσο και με σκιά.

Σχεδιασμένο στην πραγματικότητα σύμφωνα με τις ανάγκες όσων λατρεύουν τη φωτογραφία, το Nokia 9 PureView διαθέτει επίσης τη δυνατότητα λήψης εικόνων σε μη συμπιεσμένη μορφή RAW “DNG”, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα απευθείας επεξεργασία στο τηλέφωνο χάρη στη συνεργασία της εταιρείας με το Adobe Lightroom.

Παράλληλα, το Nokia 9 PureView διαθέτει μια ενημέρωση στο δημοφιλές Pro Camera UI – παρέχοντας ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο στη φωτογραφία. Έτσι, τώρα δίνει τη δυνατότητα φωτογραφίας time lapse με υποστήριξη για χρόνους έκθεσης μέχρι 10 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, το νέο Pro Camera UI στο Nokia Beholder περιλαμβάνει τη δυνατότητα ρύθμισης της τιμής έκθεσης σε βήματα μόλις 1/3 του stop, επιτρέποντας τη ρύθμιση της αντιστάθμισης έκθεσης με περισσότερο έλεγχο από ποτέ.

Το Nokia 9 PureView είναι, επίσης, εξοπλισμένο με προηγμένες τεχνολογίες. Με την ετερογενή χρήση υπολογιστών, η πλατφόρμα Qualcomm Snapdragon 845 Mobile “χωρίζει” με έξυπνο τρόπο τις εργασίας απεικόνισης σε διάφορους πυρήνες τεχνολογίας. Το Nokia Beholder διαθέτει επίσης φωτεινή 5.99″ 2K pOLED PureDisplay οθόνη και ενσωματωμένη ασύρματη φόρτιση Qi Wireless.

Η τεχνολογία οθόνης PureDisplay διαθέτει υποστήριξη HDR10, προσφέροντας μοναδικές λεπτομέρειες, μεγάλη αντίθεση και πλούσια χρώματα στο υποστηριζόμενο περιεχόμενο. Η οθόνη του Nokia 9 PureView διαθέτει επίσης έναν ενσωματωμένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, με χαρακτηριστικά ασφαλείας με προηγμένη τεχνολογία βιομετρικού ξεκλειδώματος μέσω προσώπου.

Το νέο flagship της Nokia συνδυάζει επίσης την κορυφαία ποιότητα και την προσοχή στη λεπτομέρεια, καθώς διαθέτει ένα άψογο φινίρισμα. Και οι πέντε κάμερες ενσωματώνονται άψογα στο λεπτό τηλέφωνο των 8mm, διασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχει προεξοχή στις κάμερες. Επιπλέον, το Nokia 9 PureView είναι ικανό να ξεπεράσει τα χτυπήματα και τις “ατυχίες” της καθημερινότητας, καθώς διαθέτει πλαίσιο αλουμινίου σειράς 6000 με διπλή κοπή με διαμάντι και Corning Gorilla Glass 5 στο μπροστινό και πίσω μέρος.

Το Nokia 9 PureView έρχεται με εγκατεστημένο το Android 9 Pie. Προστίθεται στην ολοκληρωμένη σειρά smartphones της Nokia, τα οποία είναι μέλη της οικογένειας Android One, που σημαίνει ότι προσφέρει τις τελευταίες καινοτομίες και εμπειρίες λογισμικού Android. Τα smartphones της Nokia με το Android One προσφέρουν εξαιρετική αποθηκευτική ικανότητα και διάρκεια ζωής της μπαταρίας απευθείας με την πρώτη χρήση και έρχεται με υποστήριξη μηνιαίων ενημερώσεων ασφαλείας για τρία χρόνια και δύο σημαντικές ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος.

Το Android 9 Pie περιλαμβάνει λειτουργίες AI που κάνουν τη συσκευή πιο έξυπνη, πιο γρήγορη και προσαρμόζεται στη συμπεριφορά του χρήστη καθώς χρησιμοποιείται, έτσι ώστε η εμπειρία χρήσης να βελτιώνεται με το χρόνο. Η λειτουργία Adaptive Battery περιορίζει τη χρήση της μπαταρίας από εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται συχνά και η λειτουργία App Actions προβλέπει την επόμενη κίνηση του χρήση, ώστε να ανοίγει άμεσα την επόμενη επιλογή.

Το Nokia Nokia 9 PureView θα λάβει μηνιαία ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας για τρία χρόνια και δύο σημαντικές ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος, όπως εγγυάται το πρόγραμμα Android One. Επιπλέον, το Google Play Protect σαρώνει πάνω από 50 δισεκατομμύρια εφαρμογές την ημέρα για να κρατήσει το τηλέφωνό ασφαλές από κακόβουλο λογισμικό, καθιστώντας το Nokia Beholder ένα από τα πιο ασφαλή τηλέφωνα στην αγορά. Προσφέρει, επίσης, εύκολη πρόσβαση σε χρήσιμες καινοτόμες υπηρεσίες, όπως το Google Assistant, καθώς και το Google Photos με δωρεάν απεριόριστη αποθήκευση φωτογραφιών υψηλής ποιότητας.

Το Nokia 9 PureView θα είναι διαθέσιμο σε χρώμα μπλε από τα μέσα Μαρτίου και θα πωλείται σε τιμή λιανικής 699 ευρώ.

Τρεις ακόμα νέες συσκευές

Στο πλαίσιο του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, η Nokia παρουσίασε όμως τρία νέα ακόμη smartphone, δεσμευόμενο να προσφέρει ποιότητα για όλους στην τεχνολογία, καθώς τα νέα της τηλέφωνα είναι τόσο διαφορετικά όσο και οι καταναλωτές για τους οποίους προορίζονται.

Οι νέες αφίξεις περιλαμβάνει το Nokia 4.2, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει τις τελευταίες καινοτομίες ενός smartphone σε πραγματικά προσιτή τιμή. Η όμορφη σχεδίαση από γυαλί και η πλήρης οθόνη προσφέρουν ένα όμορφο εξωτερικό αποτέλεσμα που δεν είναι μόνο οπτικό, καθώς η συσκευή περιλαμβάνει μια διπλή πίσω κάμερα, καινοτομίες AI και chipset Qualcomm Snapdragon τελευταίας γενιάς, τα οποία τροφοδοτούνται από την τελευταία έκδοση Android 9 Pie.

Καθώς διαθέτει το πλήκτρο Google Assistant, το Nokia 4.2 θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνείτε με το smartphone σας. Απλά πατήστε μία φορά το πλήκτρο για άμεση πρόσβαση στο Google Assistant ώστε να λάβετε βοήθεια, πατήστε δύο φορές για να λάβετε ένα οπτικό στιγμιότυπο της ημέρας σας από τον Assistant με έξυπνες προτάσεις και εξατομικευμένες πληροφορίες και πατήστε παρατεταμένα για όσο χρειάζεται το πλήκτρο για να ενεργοποιήσετε μια λειτουργία walkie-talkie, που επιτρέπει στο Google Assistant να ακούσει ερωτήματα μεγάλης διάρκειας.

Το συμπαγές μέγεθος του Nokia 4.2 και η οθόνη από άκρη σε άκρη με το “selfie-notch” δημιουργούν ένα smartphone που, με πάχος μόλις 8,4 mm, είναι αρκετά λεπτό για χρήση με ένα χέρι. Το 4.2 φέρει επίσης προηγμένα χαρακτηριστικά απεικόνισης, όπως η απεικόνιση με μία πολλαπλή camera σε μοναδική τιμή, καθώς η διπλή κάμερα οπίσθιου φωτισμού που ανιχνεύει το βάθος, είναι σε θέση να αποτυπώνει τις πιο όμορφες αναμνήσεις σας.

Μια ακόμη επιλογή αποτελεί το Nokia 3.2, το οποίο συνδυάζει τη μεγαλύτερη οθόνη HD+ σε αυτό το επίπεδο τιμής με την εγγύηση για διήμερη διάρκειας ζωής της μπαταρίας, που τροφοδοτείται από την κορυφαία εμπειρία που προσφέρει το λειτουργικό σύστημα του Android 9 Pie.

Το Nokia 3.2 διαθέτει μια εντυπωσιακή οθόνη HD+ 6,26″, έτσι ώστε ποτέ δεν θα χάσετε ούτε ένα μικρό κομματάκι από τις αγαπημένες σας ταινίες, τις τηλεοπτικές εκπομπές και τα streaming video. Επιπλέον, έχοντας μια ολιστική προσέγγιση όσον αφορά στη διάρκειας ζωής της μπαταρίας, το Nokia 3.2 συνδυάζει μια μεγαλύτερη μπαταρία, σε σχέση με πολλά premium smartphones, με την αποτελεσματική συνεργασία λογισμικού και Hardware.

Παράλληλα, με τον Qualcomm Snapdragon 429, το Nokia 3.2 θα καταφέρει να βγάλει εύκολα σε πέρας τις εργασίες σας, ενώ έρχεται εφοδιασμένο επίσης με το πλήκτρο Google Assistant.

Το Nokia 1 Plus είναι το ολοκαίνουργιο μέλος της οικογένειας smartphone Android (Go edition), που έχει στόχο να αναβαθμίσει την εμπειρία του smartphone. Ένα από τα πρώτα smartphones με Android 9 (Go edition) παγκοσμίως, το Nokia 1 Plus προσφέρει σταθερή απεικόνιση με μεγάλη οθόνη σε σχεδιασμό Nokia υψηλής ποιότητας, σε εξαιρετικά προσιτή τιμή. Τώρα μπορείτε να απολαύσετε όλες τις αγαπημένες σας εφαρμογές και παιχνίδια, μαζί με τις τελευταίες λειτουργίες Android (Go έκδοση) όπως το Google Assistant Go.

Το Nokia 1 Plus φέρνει έναν προοδευτικό και πρωτοποριακό σχεδιασμό στο κομμάτι που αφορά την αξία προς τιμή. Χρησιμοποιώντας καινοτόμα υλικά με 3D τεχνολογία σχεδιασμού, επιτυγχάνει ένα πανέμορφο nano-pattern στο πίσω μέρος που αγκαλιάζει το Nokia 1 Plus και φτάνει μέχρι την οθόνη. Αποκτήστε εξαιρετικές λεπτομέρειες στις φωτογραφίες σας με την οπίσθια κάμερα αυτόματης εστίασης του Nokia 1 Plus και εκτοξεύστε την selfie εμπειρία με τη νέα μπροστινή κάμερα, η οποία διαθέτει τη λειτουργία “beautify”.

Τέλος, το Nokia 210 είναι μια νέα προσθήκη στην κορυφαία οικογένεια τηλεφώνων της εταιρείας. Συνδεθείτε στο διαδίκτυο με το πρόγραμμα περιήγησης Opera Mini και παίξτε ώρες Snake χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Το Nokia 210 έχει έναν σημαντικό ρόλο στη σειρά τηλεφώνων Nokia ως η πιο προσιτή συσκευή για χρήση στο διαδίκτυο και έρχεται σε ένα ανθεκτικό, χρωματιστό, πολυκαρβονικό σώμα, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να κρύβει τα σημάδια της καθημερινής χρήσης.

Περιηγηθείτε στο διαδίκτυο και ενημερώστε τους φίλους και την οικογένειά σας στο Facebook χωρίς να ανησυχείτε για την μπαταρία. Οι fans μπορούν να κάνουν το δικό τους Nokia 210 μοναδικό, κατεβάζοντας τις αγαπημένες τους εφαρμογές, ringtones και wallpapers απευθείας από το Mobile Store.

Συνοδευτικά προϊόντα

Ως προσθήκη στη γκάμα των αξεσουάρ έρχονται δύο λύσεις ασύρματης φόρτισης: το Nokia Wireless Charger και τo Nokia Portable Wireless Charger. Και οι δύο συσκευές υποστηρίζουν το universal πρότυπο φόρτισης Qi, ώστε να μπορούν να λειτουργούν με συμβατές ασύρματες συσκευές φόρτισης, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών Nokia 9 PureView και Nokia 8 Sirocco.

To Nokia Wireless Charger υποστηρίζει γρήγορη ασύρματη φόρτιση 10-watt, καθιστώντας το ιδανικό για γρήγορη φόρτιση όταν βρίσκεστε στο σπίτι ή στο γραφείο. Το Nokia Portable Wireless Charger είναι μια power bank που υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση, ώστε να μπορείτε να φορτίζετε τις ασύρματες συσκευές σας εν κινήσει, ακόμα κι αν έχετε ξεχάσει το καλώδιο. To Nokia Portable Wireless Charger υποστηρίζει επίσης την έξοδο USB γενικής χρήσης – έτσι ώστε οι μη ασύρματες συσκευές να μπορούν να φορτιστούν μέσω καλωδίου USB.

Το Nokia 4.2 (3/32) θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα στις αρχές Απριλίου μόνο στην έκδοση 3/32 και θα πωλείται στη λιανική τιμή των 199 ευρώ, ενώ το Nokia 210 θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα το Μάρτιο. Το Nokia 3.2, όπως και το Nokia 1 Plus δεν θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τo Nokia Wireless Charger θα πωλείται στη λιανική τιμή των 49 ευρώ, ενώ το Nokia Portable Wireless Charger θα έχει λιανική τιμή 64 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ