Η Payments Canada επιλέγει την SIA ως πάροχο της Lynx

Η Payments Canada ανακοίνωσε ότι επέλεξε τη SIA ως πάροχο της νέας εφαρμογής Lynx για πληρωμές υψηλής αξίας στον Καναδά. Η επιλογή αυτή, που αποτελεί ορόσημο για τον εκσυγχρονισμό των πληρωμών, προέκυψε μετά από εκτεταμένη διαγωνιστική διαδικασία στην οποία συμμετείχαν βασικοί παίκτες της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων και καναδικών χρηματοπιστωτικών
ιδρυμάτων.

Τον Απρίλιο του 2017, η Payments Canada ανακοίνωσε τη λίστα των προμηθευτών οι οποίοι προσκλήθηκαν να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής για το σχεδιασμό του Lynx. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την επιλογή της SIA, ως πάροχο της εφαρμογής Lynx, και επί του παρόντος αποτελεί αντικείμενο διαπραγματεύσεων εν’ όψει της τελικής συμφωνίας ενώ αναμένεται και η τελική έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Η SIA θα συνεργαστεί στενά με την Payments Canada και άλλους βασικούς παίκτες της αγοράς για τη νέα έκδοση του συστήματος διακανονισμού πληρωμών σε συνεχή χρόνο (RTGS) το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες που θα οριστούν μετά από διαβουλεύσεις για τις μελλοντικές προοπτικές των πληρωμών στον Καναδά και σύμφωνα με τα αυστηρά Καναδικά και διεθνή πρότυπα διαχείρισης ρίσκου.

Η SIA είναι ιδιαίτερα γνωστή στην παγκόσμια αγορά ως ηγέτιδα στις δομές και υπηρεσίες πληρωμών σε χώρες όπως είναι η Δανία, η Νορβηγία και η Σουηδία, στις οποίες τα αντίστοιχα συστήματα RTGS έχουν αναπτυχθεί και σχεδιαστεί από την Perago, 100% θυγατρική εταιρία και κέντρο παροχής άριστων και αξιόπιστων λύσεων σε κεντρικές τράπεζες.

Η SIA έχει αποδεδειγμένο ιστορικό στην παροχή καινοτόμων και εξεζητημένων λύσεων στο παγκόσμιο οικοσύστημα πληρωμών, γεγονός που την καθιστά ιδανικό πάροχο του νέου συστήματος πληρωμών υψηλής αξίας του Καναδά“, δήλωσε ο κ. Gerry Gaetz, Πρόεδρος και
Διευθύνων Σύμβουλος της Payments Canada. “Προσβλέπουμε στη συνεργασία μας με τη SIA και τους υπόλοιπους βασικούς μας συνεργάτες ώστε να εξασφαλίσουμε ότι το τελικό προϊόν θα ανταποκρίνεται σε αυτό που ζητούν οι Καναδοί και το οποίο τελικά θα ενισχύσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του Καναδά στην παγκόσμια αγορά“.

Η διαθεσιμότητα του Lynx αποτελεί βασικό μέρος της πολυετούς πρωτοβουλίας του Καναδά για τον εκσυγχρονισμό και το μετασχηματισμό του οικοσυστήματος πληρωμών της χώρας. Το νέο σύστημα θα αντικαταστήσει το υπάρχον Σύστημα Πληρωμών Υψηλής Αξίας του Καναδά, ενώ θα βασίζεται στα παγκόσμια πρότυπα που ορίζονται μέσω ISO 20022.

Αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που επιλεχθήκαμε για να εφαρμόσουμε το νέο σύστημα πληρωμών του Καναδά, επιβεβαιώνοντας τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουμε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών εκμοντερνισμού των συστημάτων RTGS. Η εφαρμογή του νέου συστήματος από την Payments Canada σηματοδοτεί την έναρξη του πρώτου project της SIA στη Βόρεια Αμερική και ενισχύει περαιτέρω τη θέση μας στη διεθνή αγορά. Οι ασφαλείς και αξιόπιστες τεχνολογίες που παρέχουμε υποστηρίζουν σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο 20 κεντρικές τράπεζες οι οποίες αποσκοπούν στη βελτίωση των συστημάτων πληρωμών των χωρών τους ώστε να είναι σε θέση να ακολουθήσουν τη διαρκώς αυξανόμενη ταχύτητα του ψηφιακού μετασχηματισμού“, ανέφερε ο κ. Nicola Cordone, Διευθύνων Σύμβουλος της SIA.

Πρόσφατα η Payments Canada ανακοίνωσε την έναρξη διαγωνιστικής διαδικασίας για την παροχή συνδυαστικών υπηρεσιών hosting και integration οι οποίες θα υποστηρίξουν τις end-to-end λειτουργίες του Lynx. Η εν λόγω προσέγγιση εξασφαλίζει ότι το Lynx θα είναι εναρμονισμένο με τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας, ανθεκτικότητας και λειτουργίας. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ