Θεσμοί; What’s this?

του Ανδρέα Κοντογούρη

Τι ρόλο παίζει ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας; Τι ρόλο παίζει ο ένας υπουργός μιας κυβέρνησης; Τι ρόλο παίζει ο πρωθυπουργός; Τέλος, το δικαστικό σώμα είναι υποχρεωμένο να τηρεί τους όρκους που έχει δώσει; Να προχωρά σε έρευνα παράνομης παρακολούθησης συνομιλίας (συνομιλίας chat) και οποιαδήποτε άλλης μορφής επικοινωνίας;

Ο πρωθυπουργός της χώρας είναι ο γενικός αρχηγός των πολιτών και πρώτος αυτός δίνει το ηθικό δίδαγμα και τις συστάσεις στην εκτελεστική και δικαστική εξουσία για την τήρηση των νόμων σε όλα τα επίπεδα.

Τα κακουργήματα της απάτης (FF), του εκβιασμού (καταγραφή συνομιλιών Καμμένου, Στουρνάρα , Καραμανλή παλιότερα) έχουν μια τυπική νομική Διαδικασία χωρίς ο φάκελος να μετακινείται στους εισαγγελείς από πρώτη προτεραιότητα σε τελευταία και αντίστροφα.

Οι γνώστες της ελληνικής Οικονομίας γνωρίζουν και μαθαίνουν τα τοπικά νέα που έχουν βαθυσυμβολισμό και οδηγούν την χώρα στο περιθώριο της ΕΕ, ειδικά στην διάβρωση των ηθικών αξιών και αναστολή των επενδύσεων της ΕΕ στην Ελλάδα.

Σαν Έλληνες με ιστορία δεν μας ενδιαφέρει η συμπεριφορά της Ουγγαρίας, Πολωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη!

Χωρίς νόμους και αξίες , δεν έρχεται κανείς. Παραδείγματα υπάρχουν , οι χώρες Ρωσία και Τουρκία το βιώνουν αυτή την στιγμή!

Υ.Γ.: Οι Έλληνες του εξωτερικού παραμένουν στις θέσεις τους , ωραία χώρα η Ελλάδα για διακοπές.

* o Άνδρεας Κοντογουρης  είναι αναλυτής – Corporate Finance

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ