Η δημοσιογραφία στο επίκεντρο της σειράς “Διάλογοι” του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος

Έναν χρόνο μετά την ίδρυση του iMEdD, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που ιδρύθηκε το 2018 με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με στόχο την προαγωγή της δημοσιογραφίας, η σειρά “Διάλογοι” του ΙΣΝ άνοιξαν ξανά τη συζήτηση γύρω από τη Δημοσιογραφία, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου.

Επαγγελματίες του χώρου -και όχι μόνον- από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παραδεχόμενοι την κρίση στον χώρο παγκοσμίως, προβληματίστηκαν και αντάλλαξαν ιδέες για τα νέα μοντέλα και εργαλεία, τον ρόλο της τεχνολογίας, καθώς επίσης και τους πόρους χρηματοδότησης δημοσιογραφικών εγχειρημάτων.

Η εκδήλωση, με θέμα “ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ: Η Επόμενη Μέρα”, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 24ωρης παρουσίασης του iMEdD, αποστολή του οποίου είναι η προαγωγή και ενίσχυση της διαφάνειας, της εγκυρότητας και της ανεξαρτησίας στη δημοσιογραφία με βασικό μέλημα την αξιοκρατία και την αριστεία.

Στην εκδήλωση των Διαλόγων συμμετείχαν οι: Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος, ΙΣΝ, Ηλιάνα Μάγρα, Δημοσιογράφος, The Νew Υork Τimes, Τάσος Τέλλογλου, Δημοσιογράφος, Bertrand Pecquerie, CEO, Global Editors Network, Marija Ristic, Regional Director, BIRN – Balkan Investigative Reporting Network. Σύντομη παρέμβαση πραγματοποιήθηκε και από τον εκδότη του “Εθνικού Κήρυκα”, Αντώνη Διαματάρη.

Τη συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και με το κοινό συντόνισε η δημοσιογράφος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του iMEdD, Άννα – Κύνθια Μπουσδούκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ