Παγκόσμιο Φορολογικό Εργαστήριο Προηγμένης Τεχνολογίας από την ΕΥ

Tην έναρξη λειτουργίας Φορολογικού Εργαστηρίου Προηγμένης Τεχνολογίας (EY Advanced Technology Tax Lab) ανακοίνωσε η EY. Πρόκειται για το πρώτο τμήμα του παγκόσμιου δικτύου “Φορολογικών Εργαστηρίων” που στοχεύει να δημιουργήσει η εταιρεία, με στόχο την επίλυση σύνθετων φορολογικών θεμάτων, μέσω της χρήσης προηγμένων τεχνολογιών.

Το Φορολογικό Εργαστήριο της ΕΥ λειτουργεί σε συνεργασία με τον αναγνωρισμένο επιστήμονα πληροφορικής του Massachusetts Institute of Technology (MIT), Alex “Sandy” Pentland, έναν από τους επιστήμονες με τις περισσότερες αναφορές διεθνώς και επικεφαλής των εργαστηρίων Connection Science and Human Dynamics του MIT.

Η έναρξη λειτουργίας του Φορολογικού Εργαστηρίου, που εδρεύει στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, ενισχύει τη δέσμευση της ΕΥ να βοηθήσει τους πελάτες της και την αγορά να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του εξελισσόμενου φορολογικού περιβάλλοντος, καθώς οι νέες τεχνολογίες εισέρχονται στην αγορά και ωριμάζουν με πρωτοφανή ταχύτητα, επηρεάζοντας επιχειρηματικά μοντέλα, αλυσίδες αξίας, αλλά και τη φορολογική λειτουργία.

Ειδικότερα, το νέο εργαστήριο της ΕΥ επικεντρώνεται στη σύγκλιση των μετασχηματιστικών τεχνολογιών που λειτουργούν ως κινητήριος δύναμη για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, όπως το blockchain, τα προηγμένα data analytics και η τεχνητή νοημοσύνη (AI) – με ιδιαίτερη έμφαση στο machine learning και τη λειτουργία επεξεργασίας φυσικών γλωσσών (natural language processing).

Σε συνεργασία με το MIT, η ομάδα για την Παγκόσμια Φορολογική Καινοτομία της ΕΥ εξετάζει τη σχέση μεταξύ ανθρώπων και υπολογιστών, προκειμένου να κατανοήσει πώς οι μηχανές μπορούν να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα των επαγγελματιών στη φορολογία, καταλήγοντας σε ένα αποτέλεσμα συλλογικής ευφυΐας.

Αναφερόμενος στη δημιουργία του Φορολογικού Εργαστηρίου Προηγμένης Τεχνολογίας της EY, ο Στέφανος Μήτσιος, Επικεφαλής του Φορολογικού Τμήματος της ΕΥ Ελλάδος, αναφέρει: “Οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις που μετασχηματίζουν την οικονομία και τις επιχειρήσεις παγκοσμίως, δεν έχουν ακόμη επηρεάσει στον βαθμό που θα έπρεπε τον τομέα της φορολογίας. Με τη δημιουργία του Φορολογικού Εργαστηρίου Προηγμένης Τεχνολογίας, η ΕΥ, σε συνεργασία με κορυφαίους επιστήμονες, έρχεται να καλύψει αυτό το κενό. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες στον κλάδο της φορολογίας, αλλά και τις επιχειρήσεις και τις αρχές, να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά τα εργαλεία που μας παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ