400 εκατ. δολάρια κόστισε στη Bank of America η προετοιμασία για το Brexit

Στο ποσό των 400 εκατ. δολαρίων ανήλθε το κόστος προετοιμασίας της Bank of America για το Brexit, που αφορούσε κυρίως τη μεταφορά των κεντρικών γραφείων της στο Δουβλίνο, που θα αποτελέσει εφεξής την έδρα των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της τράπεζας.

Όπως δήλωσε, μάλιστα, η αντιπρόεδρος της Bank of America, Anne Finucane, η οπία είναι επίσης πρόεδρος της ιρλανδικής μονάδας της Bank of America Merrill Lynch Europe, η μεταφορά των κεντρικών γραφείων της τράπεζας στην ιρλανδική πρωτεύουσα είναι μόνιμη και δεν θα άλλαζε ακόμα και αν το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσιζε τελικά να μην εγκαταλείψει την ΕΕ

“Δεν υπάρχει επιστροφή εκεί”, τόνισε χαρακτηριστικά η Anne Finucane, μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο που διοργάνωσαν στο Δουβλίνο η IDA Ireland και οι Financial Times.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα εν όψει του Brexit προχώρησε από τον περασμένο Δεκέμβριο στη συγχώνευση της πρώην κεντρικής της τράπεζας στην ΕΕ που έδρευε στο Λονδίνο με τη θυγατρική της στο Δουβλίνο, δημιουργώντας μια νέα επιχείρηση με περιουσιακά στοιχεία της τάξης των 50 δισ. ευρώ και περίπου 800 υπαλλήλους, που μοιράζονται μεταξύ των γραφείων της στο Leopardstown στο νότιο Co Dublin και στη Hatch Street στο κέντρο της ιρλανδικής πρωτεύουσας.

Η Bank of America Merrill Lynch ήταν εξάλλου από τις πρώτες τράπεζες που αποφάσισε να εγκαταλείψει το Λονδίνο προκειμένου να αντιμετωπίσει την αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκαταλείψει την ΕΕ τον Μάρτιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ