Γιατί μια εκλογική χρονιά είναι πρόβλημα;

Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι φωνές, από τον κόσμο των επιχειρήσεων, εκείνες που εστιάζουν στο γεγονός πως η φετινή χρονιά είναι εκλογική και ως εκ τούτου θα πρέπει να επαναξιολογηθεί το επιχειρηματικό τους πλάνο.

Γιατί όμως θα πρέπει να συμβαίνει αυτό; Γιατί μια χρονιά – που όλοι το γνώριζαν εκλογική, θα πρέπει να αποτελεί πρόβλημα και παράγοντα που θα πρέπει να επανακαθορίσει το business plan ενός οργασμού; Εκτός αν οι επιχειρήσεις (επιχειρηματίες) και οι διοικήσεις γνωρίζουν κάτι που δεν γνωρίζουμε εμείς;

Βεβαίως αυτό έχει αντίκτυπο στους εργαζομένους των επιχειρήσεων, αλλά και στους συνεργάτες αυτών, καθώς η στάση αυτή είναι παθητική και ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να κρατά μια επιχείρηση “πίσω”.

Για να είμαστε δίκαιοι, μια εκλογική χρονιά μπορεί να δημιουργήσει αναταραχές, ενώ ακόμη “νωπές” είναι οι μνήμες από όσα συνέβησαν το 2015. Από την άλλη όμως κανείς πλέον δεν φοβάται το “νέο” και ως εκ τούτου την όποια αλλαγή σε πολιτική επίπεδο.

Ίσως οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πάψουν να είναι τόσο φοβικές και “παίξουν” περισσότερο “επιθετικά”, εκτός (όπως γράψαμε και παραπάνω) γνωρίζουν κάτι που δεν γνωρίζουμε εμείς!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ