Η SEAT παρουσιάζει στο MWC την νέα πρότασή της για την αστική κινητικότητα

H SEAT ετοιμάζεται για την συμμετοχή της στο Mobile World Congress, το παγκόσμιο event-ορόσημο κινητής τηλεφωνίας και συνδεσιμότητας, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, και ήδη βάζει τις τελευταίες πινελιές για την παγκόσμια πρεμιέρα του οχήματος που θα κάνει τη διαφορά στη στρατηγική του αστικού micromobility της εταιρείας.

O πρόεδρος της εταιρείας Luca de Meo θα κάνει τα αποκαλυπτήρια του concept car που αναπτύχθηκε ως πλατφόρμα κινητικότητας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου.

Η SEAT έχει ήδη κάνει τα πρώτα της βήματα στον τομέα αυτό με το λανσάρισμα του SEAT eXS Powered by SEGWAY, που πωλείται από τον περασμένο Νοέμβριο και θα κατέχει εξέχουσα θέση και στο περίπτερο της SEAT στο WMC.

Σύμφωνα με τον Luca de Meo, η κινητικότητα αλλάζει και ο ρόλος μας ως κατασκευαστής και πάροχος κινητικότητας αλλάζει επίσης. Πρέπει να είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε και να προσφέρουμε νέες πλατφόρμες κινητικότητας που θα είναι οι βασικοί παράγοντες στις πόλεις του μέλλοντος. Η SEAT συμμετέχει ενεργά σε πολλά τέτοιου είδους projects και το MWC είναι το τέλειο σκηνικό για να τα κάνουμε γνωστά στον κόσμο”.

Στο πλαίσιο του 5G Barcelona project, το οποίο έχει στόχο να προωθήσει τη Βαρκελώνη ως μία από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες της τεχνολογίας 5G, η SEAT και η Telefónica πρόκειται να ξεκινήσουν δοκιμαστική δοκιμή του “5G Connected Car”. Αυτή η πρωτοβουλία καθιστά δυνατή την επικοινωνία μεταξύ του αυτοκινήτου, της υποδομής στον περιβάλλοντα χώρο και των άλλων αυτοκινήτων ως ένα πρώτο βήμα προς τη συνεργατική, αυτόνομη οδήγηση.

Παράλληλα, στο MWC θα δώσουν το παρόν και οι ομάδες ΧΜΟΒΑ και Metropolis: Lab, δύο ανεξάρτητων εταιρειών του ομίλου SEAT που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη έξυπνων λύσεων για τη βελτίωση της αστικής κινητικότητας.

Στο περίπτερο της SEAT θα δοθούν λεπτομέρειες σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο έργο Bus On Demand, το οποίο επιδιώκει να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των δημόσιων συγκοινωνιών με μία υπηρεσία προσαρμοσμένη στις ανάγκες των χρηστών, καθώς και την πρωτοβουλία ride-sharing, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες που μεταβαίνουν στην εργασία τους να μοιραστούν το όχημά τους. Και οι δύο λύσεις θα μπουν σε δεύτερη φάση ανάπτυξης το 2019 και θα είναι διαθέσιμες στην πόλη της Βαρκελώνης.

Παράλληλα, η SEAT συμμετέχει ξανά και στο 4 Years From Now (4YFN), στη διεθνή τεχνολογική εκδήλωση για επιχειρηματίες και startups, με στόχο να “συνδεθεί” με τα πιο καινοτόμα ταλέντα που μετέχουν στο συνέδριο. Στο πλαίσιο των συναντήσεων, η SEAT πρόκειται να διοργανώσει διάφορες δραστηριότητες για τη επικοινωνία των σημερινών projects της και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει, προκειμένου να προσελκύσει τα ταλέντα που χρειάζεται για να αντεπεξέλθει σε αυτές.

Το έργο Start4big, η πρώτη διατμηματική, ανοιχτή ψηφιακή πρωτοβουλία που προωθείται από την Aigües de Barcelona, την Caixabank, τη Naturgy, τη SEAT και την Telefónica, αναζητά εδραιωμένες διεθνείς startups για την ανάπτυξη πιλοτικών προγραμμάτων με στόχο την ενίσχυση της εμπειρίας των πελατών. Εκπρόσωποι της Start4big θα μοιραστούν με τους επισκέπτες επιχειρηματίες τις προκλήσεις που αναδύθηκαν από την πρωτοβουλία για να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή τους σε επερχόμενες δράσεις καινοτομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ