Η SoftBank επενδύει 390 εκατ. δολάρια στη βρετανική FinTech OakNorth

Η βρετανική ψηφιακή τράπεζα OakNorth εξασφάλισε νέα κεφάλαια ύψους 440 εκατ. δολαρίων, στο πλαίσιο ενός νέου γύρου χρηματοδότησης στον οποίο επικεφαλής ήταν η ιαπωνική SoftBank.

Όπως ανακοίνωσε η βρετανική τράπεζα, η οποία δανείζει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της, εξασφάλισε 390 εκατ. δολάρια από το επενδυτικό ταμείο Vision της SoftBank, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια 100 δισ. δολαρίων, με το υπόλοιπο ποσό να προέρχεται από την Clermont.

Η συμφωνία ανεβάζει τη συνολική αποτίμηση της μόλις τριών ετών OakNorth στο ποσό των 2,8 δισ. δολαρίων, καθιστώντας της την μεγαλύτερη σε αξία fintech εταιρεία της Ευρώπης.

Όπως αναφέρει το CNBC, η ανακοίνωση της OakNorth επιβεβαίωσε τις πρόσφατες αναφορές που ήθελαν την βρετανική ψηφιακή τράπεζα να έχει λάβει νέα “ένεση” κεφαλαίων από την ιαπωνική SoftBank.

Η σχετική φημολογία είχε ξεκινήσει εξάλλου από τα τέλη του προηγούμενου έτους, μετά από δημοσίευμα των Times του Λονδίνου που ανέφερε ότι η SoftBank βρισκόταν σε συνομιλίες με την OakNorth αλλά και την επίσης βρετανική ομοειδή fintech εταιρεία Revolut για το ενδεχόμενο επενδύσεων μέσω του επενδυτικού ταμείου της.

“Αποφασίσαμε ότι με το κεφάλαιο (της SoftBank) και με το δίκτυό τους, θα μπορούσαμε να επεκτείνουμε σημαντικά τα αναπτυξιακά σχέδια που έχουμε, δήλωσε ο Rishi Khosla, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της OakNorth, στο CNBC.

“Στο πλαίσιο της αποστολής μας να υποστηρίξουμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες ανάπτυξης ΜμΕ σε ολόκληρο τον κόσμο, θεωρήσαμε ότι η SoftBank… θα ήταν ένας πραγματικά καλός σύμμαχος, παράλληλα με τους υφιστάμενους ισχυρούς επενδυτές μας”, πρόσθεσε ο Khosla.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ