Η Visa “χτυπά” την προσφορά της Mastercard για την Earthport

Βελτιωμένη προσφορά για την απόκτηση της εταιρείας πληρωμών Earthport Plc κατέθεσε η Visa, καταδεικνύοντας την πρόθεσή της να “παλέψει” με την Mastercard για το ποιος θα αποκτήσει τη βρετανική εταιρεία.

Ειδικότερα, η μονάδα Bidco της Visa ανέβασε την προσφορά της για την Earthport στα 247 εκατ. λίρες (319,8 εκατ. δολάρια), δίνοντας 37 πένες σε μετρητά για κάθε μετοχή της βρετανικής εταιρείας. Η νέα προσφορά είναι κατά 23% υψηλότερα από αυτήν που είχε καταθέσει αρχικά η Visa, αλλά και 12% υψηλότερη από την προσφορά που έκανε η Mastercard τον προηγούμενο μήνα.

Σημειώνεται ότι οι μετοχές της Earthport καταγράφουν σημαντικά κέρδη από τότε που η Visa προσφέρθηκε για πρώτη φορά να εξαγοράσει τη βρετανική εταιρεία.

Η εξέλιξη αυτή αλλάζει τα δεδομένα, καθώς η Earthport που είχε υποστηρίξει την πρόταση της Mastercard, στρέφεται τώρα προς την Visa. Όπως δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της εταιρείας, Sunil Sabharwal, το διοικητικό συμβούλιο της Earthport προτείνει στους μετόχους της να αποδεχθούν την προσφορά της Visa. “Η αναθεωρημένη πρόταση εξαγοράς προσφέρει στους μετόχους μας ακόμη μεγαλύτερη αξία σε μετρητά για τις μετοχές τους”, δήλωσε.

Σύμφωνα δε με την ίδια την Visa, η πρότασή της φαίνεται να έχει την υποστήριξη περίπου του 17% των μετόχων της βρετανικής εταιρείας.

Όπως σημειώνει το Reuters, πάντως, ούτε η Mastercard φαίνεται διατεθειμένη να καταθέσει τα όπλα στην κούρσα διεκδίκησης της βρετανικής εταιρείας πληρωμών, δηλώνοντας ότι θα εξετάσει τις επιλογές της. Η Mastercard προέτρεψε μάλιστα τους μετόχους της Earthport να μην λάβουν ακόμη κάποια απόφαση, επισημαίνοντας ότι θα ανακοινώσει τις προθέσεις της σε “εύθετο χρόνο”.

Σημειώνεται ότι ο τομέας των πληρωμών έχει αναδειχθεί σε έναν από τους πιο καυτούς τομείς τα τελευταία χρόνια, λόγω των αλλαγών που έχει επιφέρει η τεχνολογία στον τρόπο που πληρώνουν οι καταναλωτές για τις αγορές τους.

Η Earthport προσφέρει μια επιλογή χαμηλότερου κόστους σε σχέση με τα παραδοσιακά συστήματα πληρωμών, επιτρέποντας στις τράπεζες και τις επιχειρήσεις μεταφοράς χρημάτων τη δυνατότητα χρήσης μιας πλατφόρμας για τις διασυνοριακές συναλλαγές ανά τον κόσμο, έναντι της εναλλακτικής χρήσης πολλών διαφορετικών καναλιών.

Earthport

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ