Praktiker Hellas: Νέες αποθήκες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τη μετεγκατάσταση της σε νέες αποθήκες σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ολοκλήρωσε η Praktiker Hellas σε συνεργασία με την εταιρία M&M Militzer & Münch SA, κίνηση που έχει στόχο την αύξηση της λειτουργικότητας και της ευελιξίας των διαδικασιών αποθήκευσης και διανομής των εμπορευμάτων και παράλληλα τη μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος και την εξοικονόμηση κόστους.

Στην Αττική, η αποθήκη βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου και ξεκίνησε να λειτουργεί τον Νοέμβριο του 2018. Οι εγκαταστάσεις, 14.000 τ.μ. εντός οικοπέδου 68 στρεμμάτων, είναι νεόδμητες και σχεδιασμένες ώστε να καλύπτουν όλες τις ανάγκες ενός σύγχρονου Logistics Center.

Αντίστοιχα, η αποθήκη στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, 4.000 τ.μ. εντός οικοπέδου 13 στρεμμάτων, λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2017 και διαθέτει παρακαμπτήριο τρένου, χώρους ελεγχόμενης θερμοκρασίας συντήρησης, καθώς και τη δυνατότητα αποθήκευσης ειδικής διαχείρισης υλικών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι δύο εγκαταστάσεις εξυπηρετούν στο έπακρο τη ροή εργασιών, χάρις στον εργονομικό σχεδιασμό τους, αποτελούν ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον εργασίας και είναι απολύτως προσανατολισμένες στην ταχεία εξυπηρέτηση των πελατών της Praktiker, καθώς η αποθήκη Ασπροπύργου τροφοδοτεί άμεσα τα καταστήματα Αττικής και Ν. Ελλάδος, ενώ η αποθήκη Σίνδου όλη τη Β. Ελλάδα.

Ο Παναγιώτης Μανωλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της M&M Militzer & Münch SA, δήλωσε σχετικά: “Η συνεργασία μας με την Praktiker Hellas επί 8 συνεχή χρόνια αποτέλεσε για εμάς σημαντική πρόκληση για να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αξιοποιώντας 48 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο, δουλεύουμε σκληρά για να ανταποκρινόμαστε στο μέγιστο στις ανάγκες της Praktiker αλλά και κάθε άλλου πελάτη και το αποτέλεσμα κάθε φορά μας δικαιώνει. Ευχαριστούμε πολύ την Praktiker Hellas για την ευκαιρία που μας έδωσε και ελπίζουμε οι αποθήκες αυτές να αποτελέσουν την αφετηρία για πολλά δημιουργικά projects στο μέλλον”.

Με αφορμή τις νέες αποθήκες, η Φωτεινή Μπελεσιώτου, Logistics & Quality Assurance Manager της Praktiker Hellas, αναφέρει χαρακτηριστικά: “Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και χαρούμενοι που το έργο αυτό ολοκληρώθηκε με επιτυχία και απολύτως εντός χρονοδιαγραμμάτων. Οι καινούριες εγκαταστάσεις αποτελούν ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα για την εταιρεία μας, η οποία παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη διαρκή αναβάθμιση των συστημάτων και υποδομών της, με τελικό στόχο την άψογη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην M&M Militzer & Münch SA, μια εταιρεία κορυφαία στον τομέα της με αξιόπιστα και έμπειρα στελέχη, που βρίσκονται καθημερινά στο πλευρό μας και ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά και σε αυτό το εγχείρημα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ