emea business monitor

AVIS: Επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ και ρεκόρ εσόδων και κερδών για το 2018

Η αυξημένη τουριστική κίνηση που είχε η χώρα το 2018 ώθησε “στα ύψη” τα έσοδα και τα κέρδη της AVIS η οποία κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ μεγεθών για το 2018, κάτι το οποίο αποτέλεσε και τον κύριο άξονα της ομιλίας του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας Ανδρέα Ταπραντζή, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον κ. Ταπραντζή, τόσο η άνοδος του τουρισμού όσο και η αυξανόμενη δυναμική του leasing ήταν οι δύο παράγοντας που οδήγησαν την εικόνα των αποτελεσμάτων της εταιρείας, ενισχύοντας περαιτέρω την ηγετική της θέση στην αγορά και αποδεικνύοντας στην πράξη την αναπτυξιακή τροχιά που διαγράφει τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της Avis για το 2018 έκλεισε στα 180 εκατ. ευρώ με κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 82,05 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων (PBT) στα 27,18 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας ρεκόρ σε όλους τους τομείς δράσης της. Χάρις στην υψηλή κερδοφορία και την αξία της επιχείρησης, η Avis διακρίνεται σταθερά και σε διεθνές επίπεδο, καθώς κατατάσσεται στο Top 5% σε σύνολο 1.000 περίπου ομοειδών επιχειρήσεων στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία της Plimsoll Analysis.

Η εξαιρετικά αναπτυξιακή πορεία της Avis, η οποία από το 1960 παρέχει υψηλού επιπέδου οδηγικές εμπειρίες στην ελληνική αγορά, υπογράφεται από την προσήλωση της εταιρείας στην απόλυτη ικανοποίηση των πελατών της, η οποία προϋποθέτει τη συνεχή αναβάθμιση των υποδομών και των συστημάτων της. Αναλυτικότερα, μέσα στο 2018, η Avis προχώρησε σε επενδύσεις υποδομών ύψους 200 εκατ. ευρώ, δίνοντας έμφαση στη διαρκή ανανέωση του στόλου της, ο οποίος σήμερα φτάνει τα 35.000 οχήματα, αλλά και των συστημάτων της. Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη χρονιά η Avis προχώρησε στην αγορά 10.000 νέων οχημάτων, αριθμός που αναλογεί περίπου στο 10% των ταξινομήσεων της ελληνικής αγοράς.

Δίνοντας έμφαση στην υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της, η Avis διακρίθηκε στην αγορά ως η εταιρεία με την υψηλότερη αξία για τους πελάτες (Best-Value-For-Money) επιτυγχάνοντας για μια ακόμη χρονιά τον υψηλότερo δείκτη ικανοποίησης των πελατών της σε σχέση με τους ανταγωνιστές της στην Ελλάδα (ετήσια έρευνα TNS, επίτευξη 83%) και μεταξύ των 5 πρώτων χωρών στην περιοχή ΕΜΕΑ.

Ως αποτέλεσμα, η Avis αύξησε κατά 20% τους πελάτες της στις υπηρεσίες μακροχρόνιων μισθώσεων (Leasing) και πέτυχε εντυπωσιακές επιδόσεις στις υπηρεσίες βραχυχρόνιων μισθώσεων (Rent a Car), συγκεντρώνοντας πάνω από 2 εκατομμύρια ημέρες ενοικίασης μέσα στο 2018, ενισχύοντας τον τουρισμό, που είναι ένας από τους κλάδους αιχμής για την ελληνική οικονομία. Παράλληλα, είναι η πρώτη εταιρεία που παρέχει πρωτοποριακές υπηρεσίες μακροχρόνιων μισθώσεων σε όλους τους πολίτες, με σύγχρονο και εύκολο τρόπο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AVIS, Ανδρέας Ταπραντζής τόνισε επίσης πως “ο χώρος του αυτοκινήτου είναι μεγάλος και δεν έχει εξαντληθεί, αν και η πίεση και ο ανταγωνισμός ίσως πιέσουν μερικές μικρές εταιρείες οι οποίες μπορεί να μην αντέξουν τον ανταγωνισμό”.

Τα αποτελέσματα της Avis για το 2018, αποδεικνύουν στην πράξη την ηγετική μας θέση στον κλάδο και μας κάνουν υπερήφανους, ενισχύοντας το αίσθημα ευθύνης προς όλους τους πελάτες και συνεργάτες μας, τους οποίους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία τους. Το 2019 συνεχίζουμε δυναμικά, με στόχο να παρέχουμε τις πλέον σύγχρονες, αξιόπιστες και καινοτόμες υπηρεσίες στην αγορά, συμμετέχοντας ενεργά στις κοσμογονικές αλλαγές που έρχονται στον χώρο του αυτοκινήτου. Όλοι οι άνθρωποι της Avis έχουμε στο επίκεντρο της προσοχής μας τους πελάτες μας και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ζήλο για να τους προσφέρουμε τις κορυφαίες οδηγικές εμπειρίες και τη βέλτιστη, προσωποποιημένη εξυπηρέτηση που τους αξίζει”, ανέφερε ακόμη ο κ. Ταπραντζής.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.