Περιορισμούς στην προώθηση μηνυμάτων βάζει η WhatsApp

Σε περιορισμό του αριθμού των ατόμων στα οποία μπορεί να προωθηθεί ένα μήνυμα προχώρησε το WhatsApp, η υπηρεσία μηνυμάτων του Facebook, με μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση των fake news και των παραπλανητικών ειδήσεων μέσω της πλατφόρμας του.

Έτσι, από τη Δευτέρα, οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν πλέον να προωθήσουν ένα μήνυμα σε έως 5 παραλήπτες ή ομάδες, αντί σε 20 άτομα ή ομάδες που επιτρεπόταν μέχρι και εχθές.

Το WhatsApp είχε εφαρμόσει τον περιορισμό αυτό δοκιμαστικά στην Ινδία από πέρυσι το καλοκαίρι, μετά από τη διάδοση φημών και ψεύτικων βίντεο μέσω του δικτύου του στα οποία αποδίδεται μια σειρά από βίαια περιστατικά που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα.

Πλέον, όμως, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος της εταιρείας, ο περιορισμός αυτός θα εφαρμοστεί σε παγκόσμιο επίπεδο, με την εταιρεία να σημειώνει πάντως ότι θα συνεχίσει να αξιολογεί τις επιπτώσεις της αλλαγής αυτής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Facebook, στο οποίο ανήκει η εφαρμογή WhatsApp, έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρων διεθνών επικρίσεων σχετικά με τον ρόλο του στη διάδοση ψευδών ειδήσεων.

Το WhatsApp θα κυκλοφορήσει ένα update για να θέσει σε ισχύ το νέο όριο προωθήσεων, αρχίζοντας από τη Δευτέρα με παραλήπτες τους χρήστες Android και θα ακολουθήσει το update για τους χρήστες iOS.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ