“Ok” από Επιτροπή Ανταγωνισμού στην εξαγορά της IBG από τον όμιλο Βαρδινογιάννη

Το “πράσινο φως” για την απόκτηση από την εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη Ireon Investments Ltd των θυγατρικών της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου, Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, CPB Asset Management και Laiki Factors & Forfaiters, έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή αναφέρει ότι “σε Τμήμα, με την υπ’ αριθ.678/2019 απόφασή της, ενέκρινε ομόφωνα, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν.3959/2011, την από 29/11/2018 (αριθ. πρωτ.7194) γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά την απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου από την ‘IREON INVESTMENTS LTD’ των μετοχών που αντιστοιχούν:

α) στο 97,08% του μετοχικού κεφαλαίου της ‘Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (IBG)’,

β) στο 94,52% του μετοχικού κεφαλαίου της ‘CPB ASSET MANAGEMENT’ και

γ) στο 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ‘LAIKI FACTORS & FORFAITERS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ’

μέσω της από 30.10.2018 Σύμβασης Αγοροπωλησίας Μετοχών με το πιστωτικό ίδρυμα ‘CYPRUS POPULAR BANK PUBLIC CO.LTD’

Με την απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα έκρινε ότι η ως άνω συγκέντρωση, η οποία αφορά πρωτίστως την ευρύτερη αγορά του τραπεζικού και χρηματοοικονομικού τομέα, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 3 του άρθρου 6 του Ν. 3959/201, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποία αφορά”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ