Το Apple Watch σώζει και άλλον καρδιοπαθή και το κάνει Tweet ο Tim Cook

To Apple Watch 4 πέρα από ένας υπολογιστής χεριού είναι και μια έξυπνη συσκευή παρακολούθησης της υγείας του χρήστη και δείχνει τι να περιμένουμε από παρόμοιες συσκευές στο κοντινό μέλλον.

Η Elissa Lombardo ανέφερε σε ένα tweet ότι ο άντρας της είχε ένα επεισόδιο καρδιακής αρρυθμίας, φτάνοντας τους 150 σφυγμούς. Το Apple Watch ανίχνευσε κολπική μαρμαρυγή κάτι που ανάγκασε τον χρήστη να μεταβεί στα επείγοντα. Εκεί επιβεβαιώθηκε η κολπική μαρμαρυγή και μετά από στεφανιογραφία διαγνώστηκαν στενώσεις σε δυο στεφανιαίες αρτηρίες οι οποίες και αντιμετωπίσθηκαν με stent.

Ο Tim Cook έκανε Retweet αναφέροντας ότι ιστορίες σαν και αυτή εμπνέουν την Apple. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που το Apple Watch «σώζει» τους χρήστες του μια και έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και άλλες παρόμοιες ιστορίες, σε μια από αυτές μάλιστα ο χρήστης κατέρρευσε, με το Apple Watch να ενεργοποιεί τη λειτουργία ανίχνευσης πτώσης και να ειδοποιείται με αυτό το τρόπο η πρώτη βοήθεια.

Το Apple Watch είναι από τις πρώτες φορετές συσκευές με λειτουργίες ιατρικής διάγνωσης και αναμένονται και άλλες από Startups και μεγάλες εταιρείες. Αν και οι Αμερικανοί καρδιολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να αυξηθούν οι μη απαραίτητες επισκέψεις στα επείγοντα δεν παύει το Apple Watch να είναι ένα πρώτο επίπεδο ένδειξης.

Πηγή: Startupper.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ