Τα πρώτα έξυπνα παπούτσια παρουσίασε η Nike

Μια πρώτη γεύση από το μέλλον έφερε η Nike η οποία παρουσίασε τα πρώτα παπούτσια που σφίγγουν τα κορδόνια μόνα τους, ενώ αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο. Τα νέα Nike Adept BB σφίγγουν και ξεσφίγγουν τα κορδόνια τους είτε μέσω ειδικού κουμπιού που υπάρχει πάνω στο παπούτσι είτε μέσω της ειδικής εφαρμογής που παρουσίασε η αθλητική εταιρεία. 

Εκτός αυτών όμως, τα παπούτσια που είναι ειδικά σχεδιασμένα για έντονες αθλητικές δραστηριότητες ταυτόχρονα με χαλαρές βόλτες, έχουν ρυθμίσεις μνήμης που τους επιτρέπουν αν θυμούνται τα διαφορετικό επίπεδο σφιξίματος ανάλογα με την δραστηριότητα και να προσαρμόζονται ανάλογα στο περιβάλλον, σύμφωνα με την Nike. Τα παπούτσια θα χρειάζονται φόρτιση ενώ όπως ανακοίνωσε η εταιρεία υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση και θα μπορούν να τοποθετηθούν στο ειδικό pad φόρτισης. 

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα Adapt BB είναι μόνο η αρχή, καθώς στα πλάνα της εταιρείας είναι να κυκλοφορήσει ολόκληρη σειρά “έξυπνων παπουτσιών” αλλά και άλλων ρούχων και αξεσουάρ στο μέλλον. Μέχρι στιγμής η Nike έχει ξεκινήσει την δυναμική προώθηση του νέου της παπουτσιού μέσα από το Instagram με συνεχεία αναρτήσεις από αθλητές και influencers οι οποίο παρουσιάζουν τις δυνατότητες του νέου παπουτσιού. 

Αν όλη αυτή την ώρα η ιδέα των παπουτσιών που σφίγγουν με το πάτημα ενός κουμπιού σας ακούγεται γνωστό, είναι γιατί είναι μια ιδέα που είχε παρουσιαστεί στην ταινία Back to the Future. Τα παπούτσια λοιπόν τα φτιάξαμε, είναι καιρός να ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε και τα ιπτάμενα αυτοκίνητα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ