Κλείνει το εργοστάσιό της στη Ρουμανία η Nestle

Ο ελβετικός όμιλος Nestle πρόκειται να κλείσει τη μοναδική μονάδα παραγωγής που διαθέτει στη Ρουμανία μέχρι τα τέλη Μαΐου και σκοπεύει να μεταφέρει την παραγωγή του στη εργοστάσιο που διαθέτει στην Ουγγαρία.

Η Nestle απέκτησε το εργοστάσιο, που βρίσκεται στην Τιμισοάρα της δυτικής Ρουμανίας και σήμερα απασχολεί περίπου 388 υπαλλήλους, από τον Ρουμάνο επιχειρηματία Florentin Banu, ο οποίος ίδρυσε την επιχείρηση στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο παράγει τις γκοφρέτες Joe, που είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μάρκες γκοφρετών στη χώρα, και προϊόντα καφέ.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται στελέχη της εταιρείας, η Nestle σκοπεύει να μεταφέρει την παραγωγή των εμπορικών σημάτων στο εργοστάσιό της στην Ουγγαρία.

“Το κλείσιμο της μονάδας παραγωγής ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση, η οποία ελήφθη μετά από διεξοδική ανάλυση και μετά την εξέταση όλων των εναλλακτικών λύσεων. Η Nestle λειτουργεί σε μια αγορά που αντιμετωπίζει μια περίοδο ταχείας αλλαγής, η οποία χαρακτηρίζεται από νέα καταναλωτικά πρότυπα και έλλειψη εργατικού δυναμικού, σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Αξιολογούμε όλες τις επιλογές για να παρέχουμε την απαραίτητη υποστήριξη στους συναδέλφους μας”, δήλωσε ο Leszek Wacirz, επικεφαλής της Nestle Ρουμανίας.

Σημειώνεται ότι η Nestle εμφάνισε κύκλο εργασιών 180 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 19,3 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία το 2017, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, ενώ ο όμιλος απασχολεί στη χώρα συνολικά 865 υπαλλήλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ