Πάνω από 400 πτήσεις ακύρωσε η Lufthansa λόγω απεργίας

Τουλάχιστον 414 πτήσεις ακυρώνει η Lufthansa λόγω της αυριανής απεργίας που έχει εξαγγείλει το προσωπικό ασφαλείας σε οκτώ γερμανικά αεροδρόμια, στα οποία περιλαμβάνονται και αυτά της Φρανκφούρτης και του Μονάχου όπου διατηρεί hubs η αεροπορική εταιρεία.

Οι ακυρώσεις αφορούν 386 πτήσεις εντός της Ευρώπης και 28 διηπειρωτικές πτήσεις, σύμφωνα με την εταιρεία.

Σημειώνεται ότι το προσωπικό ασφάλειας των αεροδρομίων σε Φρανκφούρτη, Μόναχο, Αμβούργο, Ανόβερο, Βρέμη, Δρέσδη, Λειψία/Χάλε και Έρφουρτ θα προχωρήσουν σε απεργία από τις 2 το πρωί της Τρίτης έως τις 8 το βράδυ της ίδια ημέρας, στο πλαίσιο των διεκδικήσεων της ένωσης εργαζομένων Ver.di για υψηλότερους μισθούς.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η Lufthansa, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας, τα παραπάνω στοιχεία δεν περιλαμβάνουν ακόμη τις δρομολόγιά της από το αεροδρόμιο του Μονάχου, που πρακτικά σημαίνει ότι ο αριθμός των πτήσεων που θα ακυρωθούν θα είναι μεγαλύτερος.

“Δεδομένου ότι οι εργοδότες δεν έδειξαν προθυμία να κάνουν μια βελτιωμένη πρόταση, η διεύρυνση των προειδοποιητικών απεργιών έχει καταστεί αναγκαία”, ανέφερε το μέλος της Ver.di, Ute Kittel, σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα.

Από τη μεριά του, πάντως, ο γενικός διευθυντής της ένωσης εργοδοτών BDL, Matthias von Randow, τονίζει ότι δεν πρόκειται πλέον μόνο για προειδοποιητικές απεργίες αλλά για εντελώς δυσανάλογες κινήσεις, προσθέτοντας ότι οι μισθοί του προσωπικού στον τομέα της ασφάλειας των αεροδρομίων “έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 50% από το 2011”.

Σημειώνεται ότι οι συζητήσεις μεταξύ της Ver.di και των εργοδοτών θα επαναληφθούν στις 23 Ιανουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ