Γι’ αυτό κόβει η RyanAir το Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Η είδηση ότι η Ryanair αποφάσισε να ”κόψει” το δρομολόγιο Αθήνας Θεσσαλονίκης δεν ήταν και κεραυνός εν αιθρία, καθώς η σχετική απόφαση έχει παρθεί εδώ και καιρό και το έδαφος έχει προετοιμαστεί μα ακυρώσεις αντίστοιχων δημοφιλών δρομολογίων, όπως αυτό στα Χανιά. 

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η τελευταία πτήση θα πραγματοποιηθεί από την Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα την 31η Μαρτίου 2019 με ώρα αναχώρησης 20:05 και αριθμό πτήσης FR8969, ενώ η πώληση των εισιτηρίων έχει διακοπεί για τις πτήσεις μετά την 31η Μαρτίου. Αν και πολλοί έχουν συνδέσει αυτή την απόφαση με την πρόσφατη περιπέτεια της πτήσης από Λονδίνο προς Θεσσαλονίκη η οποία τελικά προσγειώθηκε στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας λόγω κακοκαιρίας, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων, η αλήθεια είναι πως οι αντιδράσεις δεν επηρέασαν την απόφαση παρά ίσως μόνο την επέσπευσαν λιγάκι, 

Η Ryanair έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να αλλάξει το στρατηγικό της πλάνο σε ότι έχει να κάνει με τις πτήσεις εσωτερικού στην Ελλάδα, ενώ το κλίμα έχει επιβαρυνθεί και από τις σχέσεις που έχει η εταιρεία με την Fraport, με την οποία έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μια διένεξη για το κόστος χρήσης των αεροδρομίων. Ταυτόχρονα ο ερχομός στην Ελλάδα αρκετών ανταγωνιστικών εταιρειών με χαμηλά κόστη, δεν κάνουν εύκολη την διατήρηση του στόλου και των υπηρεσιών της εταιρείας, σε συνδυασμό με τα υψηλότερα κόστη. 

Αντίθετα η Ryanair εντείνει τις διεθνείς πτήσεις από τα Ελληνικά αεροδρόμια, έχοντας προσθέσει πολλούς προορισμούς προς Βουλγαρία, Ιταλία και Βρετανία, ενώ συνεχίζει και προσθέτει πτήσεις και από περιφερειακά αεροδρόμια. Αυξάνονται επίσης οι πτήσεις της εταιρείας από Θεσσαλονίκη, με 32 συνολικά δρομολόγια, μέσα στα οποία περιλαμβάνονται 6 καινούργια προς το Τελ Αβίβ, το Δουβλίνο, την Μάλτα, το Μάντσεστερ και την Λαπεενράντα.

Μέχρι στιγμής οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις της Ryanair με την fraport έχουν καταλήξει σε αδιέξοδο, αλλά και από τις δύο πλευρές φαίνεται πως υπάρχει διάθεση για συνεργασία, αν εξυπηρετηθούν κάποιες καταστάσεις και υπάρξουν υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ