Στην αγορά των Hyper-Market μπαίνει ο Γαλαξίας!

Μπορεί να καθυστέρησε λίγο, όμως η αλυσίδα καταστημάτων Γαλαξίας μπαίνει στην αγορά των Hyper-Market με δυναμικό τρόπο, ανακοινώνοντας την δημιουργία ενός εμπορικού κέντρου συνολικού εμβαδόν 10.000 τμ, στο οποίο θα δραστηριοποιούνται 40 καταστήματα, η λειτουργία του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει το 2020. 

Ταυτόχρονα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Παναγιώτης Πουρσανίδης, κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της εταιρείας, αποκάλυψε πως στα άμεσα σχέδια της εταιρείας για το 2019 και το 2020 είναι η απόκτηση επιπλέον 10 καταστημάτων, από τα οποία τα 5 “θα είναι ιδιόκτητα, και μάλιστα πρωτόγνωρων διαστάσεων”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ταυτόχρονα ο κ. Πουρσανίδης ανακοίνωσε πως η εταιρεία θα προχωρήσει σε προσλήψεις μέσα στο 2019, με σκοπό σε κάθε κατάστημα να προσληφθεί ένας ακόμα εργαζόμενος προκειμένου οι υφιστάμενοι εργαζόμενοι να παίρνουν τα ρεπό τους. Επίσης η εταιρεία ανακοίνωσε πως από την 1η Ιανουαρίου αποφάσισε να προχωρήσει σε αυξήσεις 20% στους προσληφθέντες από το 2012 και μετά, ενώ τόνισε πως συνεχίζει το φιλανθρωπικό της έργο, στο οποίο επιδίδεται εδώ και αρκετά χρόνια χωρίς να διαφημίζει τις αγαθοεργίες της. 

Για το 2018, η οικονομική πορεία της Πέντε ΑΕ, της μητρικής εταιρείας των καταστημάτων Γαλαξίας, κινήθηκε πτωτικά κατά 6% με 7% όπως αναφέρουν οι εκτιμήσεις, λόγω της διόρθωσης του ανταγωνισμού, σε συνδυασμό με την γενικότερη πορεία της οικονομίας. Η ανάπτυξη του ανταγωνισμού με νέα καταστήματα αλλά και η ανάπτυξη των μεσαίων αλυσίδων, ήταν καθοριστικός παράγοντας για την μικρή αυτή πτώση του τζίρου, ενώ μέσα στο 2018 η εταιρεία εγκαινίασε 4 νέα καταστήματα σε Ερέτρια, Βοτανικό, Ναύπλιο και Μενίδι. 

Σε ότι αφορά τις προβλέψεις για το 2019, από την εταιρεία εκτιμάται πως θα κινηθεί στα περσινά επίπεδα, καθώς η αύξηση του ανταγωνισμού και οι περιρρέουσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες δεν θα βοηθήσουν στην αύξηση του τζίρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ