Περικοπή θέσεων εργασίας στη Βρετανία σχεδιάζει η Ford

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford σχεδιάζει να προχωρήσει στην περικοπή 1.150 θέσεων εργασίας στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η ένωση εργαζομένων Unite, η οποία δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η ένωση, από τις παραπάνω θέσεις εργασίας που θα περικοπούν, περίπου 1.000 θέσεις εργασίας αφορούν τη μονάδα παραγωγής που βρίσκεται στο Μπρίτζεντ της Ουαλίας.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε ένα ευρύ σχέδιο αναδιάρθρωσης, που περιλαμβάνει την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη, καθώς και μείωση παραγωγής ή ακόμα και διακοπή των ζημιογόνων γραμμών παραγωγής οχημάτων, στο πλαίσιο της προσπάθειά της να ανακάμψει. Όπως δήλωσε, μάλιστα, σκοπεύει να ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα σχετικά με τα σχέδιά της.

“Η Unite δεσμεύεται απόλυτα να αντιταχθεί σε οποιεσδήποτε υποχρεωτικές απολύσεις και να αγωνιστεί ώστε η μονάδα στο Μπρίτζεντ να έχει ένα βιώσιμο μέλλον, ανέφερε πάντως σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Unite στην αυτοκινητοβιομηχανία, Des Quinn.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ