emea business monitor

Δυναμικά ξεκινάει ο Ιανουάριος στα Public με σειρά εκδηλώσεων

Πιστό στο ραντεβού του με τον κόσμο, το Public υποδέχεται τον Ιανουάριο με πολλές νέες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν συζητήσεις γύρω από σημαντικά παιδαγωγικά θέματα αλλά και παρουσιάσεις νέων βιβλίων.

Με αγάπη για τα παιδιά και την οικογένεια το Public έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις που αφορούν σε σημαντικά θέματα που απασχολούν τους γονείς και σας προσκαλεί να συζητήσετε ζητήματα που αφορούν στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Ειδικότερα, τo Public, η Χριστιάνα Γερμανού (MSc, Οικογενειακή Σύμβουλος – Ψυχολόγος/Θεραπεύτρια) και η mom blogger Έφη Αργυροπούλου και το site της workingmoms.gr σας προσκαλούν την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, στις 18:00, στο Public Συντάγματος, για να συζητήσετε για ένα θέμα που προβληματίζει όλους τους γονείς: “Τιμωρία και Πειθαρχία στα παιδιά ή Φυσικές Συνέπειες και Δέσμευση;”.

Η τιμωρία είναι μια μέθοδος διαπαιδαγώγησης που έρχεται από το παρελθόν, από την εποχή όπου ο γονέας αποζητούσε να επιβάλλει την πειθαρχία στο παιδί του. Οι λέξεις τιμωρία και πειθαρχία πηγαίνουν χέρι-χέρι, όπως επίσης κι η επιβράβευση, σε ένα τέτοιο σχήμα διαπαιδαγώγησης. Είναι άραγε αυτό που χρειάζονται τα παιδιά σήμερα για να εξελιχθούν σε αυτόνομους ενήλικες; Είναι αυτός ο πιο αποτελεσματικός τρόπος;

Στον αντίποδα μιας τέτοιας αυστηρής διαπαιδαγώγησης έρχεται η οριοθέτηση, η εκπαίδευση στις φυσικές και λογικές συνέπειες των πράξεων κι η επικοινωνία με τα παιδιά μας μέσα από την κατανόηση και την ουσιαστική παρουσία αντί μέσα από την κενή επιβολή ισχύος.

Στο σεμινάριο αυτό εξερευνάμε μαζί τι σημαίνει στην πραγματικότητα το δίδυμο τιμωρία/πειθαρχία-επιβράβευση από την μία μεριά και εξηγούμε τις έννοιες φυσικές και λογικές συνέπειες. Τί πετυχαίνει η πρώτη προσέγγιση; Ποιά είναι τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στην ψυχοσύνθεση των παιδιών; Πώς μπορεί μία νέα προσέγγιση να βοηθήσει στο να δημιουργήσουμε υπεύθυνους ενήλικες, με αυτοπεποίθηση και δεξιότητες επικοινωνίας;

Το σεμινάριο θα κλείσει με πρακτικά παραδείγματα/ασκήσεις και ερωτήσεις του κοινού. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και στον χώρο υπάρχει μέριμνα για την απασχόληση των παιδιών, ώστε να είναι οι γονείς ελεύθεροι να συμμετέχουν. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Συμμετοχές στο info@workingmoms.gr.

Επιπλέον, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου το Public και το Infokids.gr, προσκαλούν τους γονείς σε μια δωρεάν ομιλία στο Public Συντάγματος (αίθουσα εκδηλώσεων – 5ος όροφος), στις 12:00, με θέμα “Πώς θα προστατεύσω το παιδί μου από σεξουαλική κακοποίηση;”.

Μετά την ομιλία, θα ακολουθήσει συζήτηση με προσωπικές ερωτήσεις, κατά τις οποίες η κα. Λυκομήτρου (συστημική ψυχοθεραπεύτρια), η κα. Βέννη (δικηγόρος με τεράστια πείρα στο θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης) και η κα. Σακελλαρίου (σύμβουλος ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπεύτρια) θα απαντήσουν σε απορίες και προβληματισμούς των γονιών, αναφορικά με τα επιμέρους “παρακλάδια” της παιδικής σεξουαλικής αποπλάνησης ή / και κακοποίησης, συζητώντας μάλιστα αληθινά περιστατικά που οι ίδιες έχουν αντιμετωπίσει. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο blog.public.gr

Επιπλέον, ως το Νο1 βιβλιοπωλείο, φέρνει το χιούμορ, τη διαφορετική αφήγηση βιβλίων, το μυστήριο και την ενσυναίσθηση να πρωταγωνιστήσουν στις παρουσιάσεις βιβλίων, που ξεκινούν την Tετάρτη 23 Ιανουαρίου, στις 19.00 στο Public Συντάγματος (είσοδος ελεύθερη), θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου “18 Σκαλιά”, της Τατιάνας Τζινιώλη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή. Μία συμφωνία “Σαββατοκύριακου” για τον Τζούλιαν και την Ολίβια, της μεσοτοιχίας του ισογείου. Ένας γάμος μεταξύ αγνώστων για τον Κάρτερ και την Έμμα, του δευτέρου ορόφου. Ενοχλητική μουσική, ένας σκύλος και οι προσωπικές σχέσεις των ενοίκων του κτιρίου της οδού Beacon 59. Ανάμεσα σε κάθε όροφο, 18 σκαλιά τούς χωρίζουν – ή τους ενώνουν.

Την ίδια ημέρα, στις 21.00, θα πραγματοποιηθεί στο Public Συντάγματος (είσοδος ελεύθερη) και η παρουσίαση του βιβλίου “Τετράδιο Κωμωδίας”, του Λάμπρου Φισφή, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πρώτη Ύλη.

Έχουμε γελάσει μέχρι δακρύων με τα αστεία του, με τον βιτριολικά εύστοχο σχολιασμό του για όλα όσα συμβαίνουν γύρω του και γύρω μας. Έχουμε φύγει από το θέατρο πιο ανάλαφροι, ακόμη κι αν η μέρα μας ήταν γεμάτη βαρίδια και έχουμε σταματήσει στη ζούλα τη δουλειά για να δούμε το καινούριο βιντεάκι του στο YouTube. Τώρα μπορούμε να τον έχουμε και δίπλα στο κομοδίνο μας. Κάτι σαν ηρεμιστικό για πριν τον ύπνο. Ή στη βιβλιοθήκη – κάτι σαν εγχειρίδιο κατά της μελαγχολίας κόντρα στα δύσκολα. Γιατί μιλάμε τόση ώρα; Για τον Λάμπρο Φισφή, τον φοβερό και τρομερό stand-up κωμικό και για το βιβλίο του “Τετράδιο Κωμωδίας”, που αποτελεί μια συλλογή από ιδέες, σκέψεις και παρατηρήσεις του Λάμπρου για τις λεπτομέρειες -τόσο μικρές και τελικά τόσο μεγάλες- που μας συνδέουν.

Στις 25 του μήνα, Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: “Βοηθώντας το παιδί μας να χτίσει την αυτοεκτίμησή του”, με τη συμμετοχή της ψυχολόγου Αγγελικής Καβαλλιεράτου, σε συνεργασία με τη mom blogger Έφη Αργυροπούλου και το site της workingmoms.gr

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Public Συντάγματος (είσοδος ελεύθερη), η ψυχολόγος Α. Καβαλλιεράτου θα μας μιλήσει για :
– Τα βασικά χαρακτηριστικά των παιδιών με χαμηλή / υψηλή αυτοεκτίμηση.
– Με ποιο τρόπο διαμορφώνεται ή εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας.
– Η επίδραση των σημαντικών ανθρώπων στη ζωή μας και παράγοντες που επηρεάζουν στην αυτοεκτίμηση.
– Τρόποι με τους οποίους οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα απαντήσεις σε ερωτήσεις γονέων Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ενημέρωση για συμμετοχή στο info@workingmoms.gr.

Επίσης, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019, το Public και οι εκδόσεις Ίκαρος, σας προσκαλούν σε ένα εργαστήρι για “ανήσυχους γονείς” με τον ψυχίατρο-παιδοψυχίατρο και ψυχαναλυτή, Αθανάσιο Αλεξανδρίδη, στο Public Κολωνακίου, ώρα 12:00-14:00.

Ο συγγραφέας, με αφορμή τα βιβλία του “Παιδικοί έρωτες” και “Παιδικοί φόβοι” θα δημιουργήσει έναν ανοικτό διάλογο με τους γονείς που θα συμμετέχουν, αναλύοντας τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Εν τω μεταξύ, όλοι έχουμε να διηγηθούμε μια ιστορία από τον κόσμο της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, αλλά κανένας δεν μπορεί να την διηγηθεί καλύτερα και πιο ζωντανά από όσους την έχουν ζήσει από μέσα τα τελευταία 30 χρόνια, όπως οι καλεσμένοι που θα έχει ο Γιώργος Μουχταρίδης -ραδιοφωνικός παραγωγός, δημοσιογράφος και διευθυντής του pepper 96.6- στη νέα ενότητα εκδηλώσεων των Public, 60 Λεπτά με ένα βιβλίο, την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, στις 21:00, στο Public Café Συντάγματος:

– Αλεξάνδρα Κολλάρου, συγγραφέας του βιβλίου “Η ελληνική τέχνη από το Α έως το Ω”
– Δάφνη Ζουμπουλάκη, γκαλερίστα
– Νεκτάριος Βορρές, διευθυντής του Μουσείου Βορρέ
– Βασίλης Καρούκ, καλλιτέχνης

Οι παραπάνω καλεσμένοι θα επιχειρήσουν να μεταφέρουν το αναγνωστικό κοινό, χωρίς φόβο και πάθος, σε ένα ταξίδι στον άγνωστο και μαγικό κόσμο της ελληνικής τέχνης, με αφορμή το βιβλίο της Αλεξάνδρας Κολλάρου, “Η ελληνική τέχνη από το Α έως το Ω”.

Ακολουθεί την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, στις 19.00, στο Public Συντάγματος (είσοδος ελεύθερη), η παρουσίαση του βιβλίου “Το βιβλίο και η Περφόρμανς”, του Μιχάλη Μανωλιού, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.

Η Ε σε κάνει να μπαίνεις στη θέση των άλλων και να τους κατανοείς καλύτερα. Η τεχνητή αυτή μέθοδος αύξησης της ενσυναίσθησης κερδίζει παγκοσμίως όλο και περισσότερους χρήστες, με ποικίλες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες. Ο εικαστικός Λέανδρος Βατρικάς έχει ρισκάρει τα πάντα στη ζωή του προκειμένου να ολοκληρώσει ένα πανάκριβο έργο που τη χρησιμοποιεί ως θέμα του, αλλά όταν πλησιάζουν τα εγκαίνια, στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, εμφανίζεται ως υποψήφια αγοράστρια μια εντυπωσιακή διπλή γυναίκα. Στην ιστορία πρωταγωνιστεί και η Νύχτα, μια πρώην δολοφόνος και άνθρωπος του υπόκοσμου, καθώς και ένας ιδιόρρυθμος βιβλιοθήρας, ο Αλέξιος. Κάθε πρόσωπο από τη θέση του προσπαθεί να ερμηνεύσει το μήνυμα που κρύβει η περφόρμανς του Λέανδρου, όπως παρουσιάζεται στα εγκαίνια του έργου, ενώ πυροδοτείται παράλληλα, μέσω διαδικτύου, και μια παγκόσμια κούρσα για την αποκρυπτογράφησή του. Σχετίζεται με το μυστηριώδες Βιβλίο που υποτίθεται ότι μπορεί να καταστρέψει την Ε;

Ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας που ασχολείται με την ανθρώπινη φύση και θέτει ερωτήματα που αποδεικνύονται σημαντικότερα και από τις απαντήσεις τους.

Τέλος, την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, στις 21.00, στο Public Συντάγματος (είσοδος ελεύθερη), θα πραγματοποιηθεί μια ακόμα ενδιαφέρουσα παρουσίαση, του βιβλίου “Το Μυστικό”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτης.

Στην καρδιά κάθε ενδιαφέρουσας αφήγησης κρύβεται ένα μυστικό, κάτι που δεν γνωρίζει ο αφηγητής, ή ο αναγνώστης, ή και οι δυο τους. Ένας ρευστός, απροσδιόριστος πυρήνας που μας κάνει να σκιρτούμε όταν κάποιος ψιθυρίζει. Η συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου ζήτησε από 17 νέους συγγραφείς, μαθητές της στη δημιουργική γραφή, να γράψουν ιστορίες γύρω από κάποιο μυστικό που αποκαλύφθηκε ή έμεινε για πάντα κρυμμένο.

Συγκεντρώθηκαν έτσι 17 διηγήματα για μυστικά που δημιούργησαν ενοχές, θυμό, επιθυμία για εκδίκηση, ακόμα και απρόβλεπτη αδράνεια. Μυστικά μικρά και μεγάλα που ανατέμνουν την κρυφή ζωή, την παραβατικότητα, την ιερότητα της εξομολόγησης. Μυστικά που μας ενθαρρύνουν να ξεσκεπάσουμε νοερά, καθώς διαβάζουμε, τα δικά μας μυστικά και τον τρόπο με τον οποίο επέδρασαν στη ζωή μας και στη ζωή των άλλων.

Η συλλογή συμπληρώνεται από ένα ακόμα μυστικό, εκείνο της συμβίας στο διήγημα του Ροΐδη “Ψυχολογία Συριανού συζύγου”. Η “Ψυχολογία Συριανής συζύγου” είναι μια απόπειρα να παρακολουθήσουμε τη μυστική ζωή των παραμελημένων δευτεραγωνιστών στην ιστορία της λογοτεχνίας. Αλλά κι ένα παιχνίδι των νέων συγγραφέων που διασκεδάζουν ακόμα γράφοντας, που μεταμορφώνονται σε Homo Ludens.

Γράφουν οι: Γιάννης Γορανίτης, Γιολάντα Γραμματικάκη, Ευγενία Δούρου, Κατερίνα Καζολέα, Ευδοκία Κατσουρού, Λένα Κομίνη, Αλεξάνδρα Κωνσταντιδέλλη, Ηλιάνα Κωτσίλα, Δήμητρα Λουκά, Άννα Μερτζάνη, Ντομινίκ Ανδρεάδου-Μολίν, Αθηνά Μπαλή, Εύη Μυλωνάκη, Χριστίνα Ντούση, Μυρτώ Σεϊζάνη, Μαρίνα Τουπάι και Όλγα Κοζάκου-Τσιάρα.

Τα έσοδα από την πρώτη έκδοση θα διατεθούν για τις υπηρεσίες της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Μέριμνα”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.