H T-Mobile “κοροϊδεύει” την AT&T για ψεύτικες συνδέσεις 5G

Επίθεση εναντίον της AT&T εξαπέλυσε η T-Mobile όταν η πρώτη παρουσίασε χθες στην CES 3 συσκευές (το S8 της Samsung και τα V30 & V40 της LG) οι οποίες εμφανίζονταν να έχουν σήμα 5G και μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης για να διαφημίσει τις υπηρεσίες της. Το πρόβλημα είναι πως οι συγκεκριμένες συσκευές δεν έχουν δυνατότητες 5G.

Το μόνο που μπορούσε να “προδώσει” αυτό το φτηνό διαφημιστικό κόλπο της ΑΤ&Τ ήταν το μικρό “e” δίπλα στο 5G, το οποίο όπως είπε η ΑΤ&Τ σημαίνει 5Gevolution, όμως για τον απλό καταναλωτή αυτό δεν είναι κάτι που θα μπορούσε εύκολα να γνωρίζει. Προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις στην μάχη του 5G, η ΑΤ&Τ βάφτισε έτσι τις γρήγορες LTE συνδέσεις της, χωρίς όμως ακόμα και αυτό να είναι κάτι το πρωτοποριακό, καθώς η ΑΤ&Τ ήταν η τελευταία εταιρεία που προσφέρει αυτή την αναβάθμιση στους πελάτες της, κάτι που οι υπόλοιπες εταιρείες, όπως η T-Mobile, έχει ξεκινήσει από το 2017. 

Όπως ανακοίνωσε η ΑΤ&Τ η αναβαθμισμένη υπηρεσία θα ξεκινήσει να εμφανίζεται και άλλες συσκευές τους επόμενους μήνες, χωρίς όμως να διευκρινίσει σε ποιες αναφέρεται. 

Όπως είναι φυσικό, η αποφαση αυτή της ΑΤ&Τ έχει προκαλέσει τον χλευασμό των άλλων εταιρειών, με την T-Mobile να απαντάει δημοσιεύοντας ένα μικρό βίντεο στο οποίο κάποιος κολλάει ένα αυτοκόλλητο που γράφει 9G σε μια συσκευή, αναφέροντας “Δεν ξέραμε ότι ήταν τόσο εύκολο, Επιστρέφουμε αμέσως, πάμε για αναβαθμίσεις”, κάνοντας σαφείς αναφορές στις επενδύσεις που κάνει η εταιρεία για την δημιουργία του δικτύου 5G και την αναβάθμιση των υπηρεσιών της, η οποία μόνο φτηνή δεν είναι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ