Ταξίδι στο μέλλον της ομορφιάς από την L ‘Oreal

Μπορεί να έχουμε κατ’ επανάληψη αναφερθεί στο ότι η τεχνολογία και οι διάφορες εκφράσεις της μπορούν να αλλάξουν και να βελτιώσουν τη ζωή μας και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τον κόσμο γύρω μας, όμως πολλές φορές, ο τρόπος με τον οποίο αυτό θα πραγματοποιηθεί δεν μπορεί να προβλεφθεί. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως κάθε εταιρεία, κάθε δημιουργός έχει το δικό του όραμα, βασισμένο στις δικές του ανάγκες και την δική του στρατηγική. 

Το ότι το άμεσο μέλλον “κρύβει” παντού αισθητήρες οι οποίοι θα μετράνε τα πάντα, προκειμένου αυτά τα δεδομένα να μπορούν να χρησιμοποιηθούν, είναι γνωστό εδώ και καιρό, άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που οι αισθητήρες αυτοί δημιουργήθηκαν από την αρχή. Αυτό όμως που εκπλήσσει είναι ο τρόπος που θα χρησιμοποιούμε αυτούς τους αισθητήρες. Στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας, η L’Oreal παρουσίασε ένα πρωτότυπο της τελευταίας της τεχνολογίας, το My Skin Track pH, τον πρώτο φορητό και φορετό αισθητήρα, o οποίος μετράει το pH του σώματος με στόχο την δημιουργία εξατομικευμένων συνδυασμών προϊόντων για την καλύτερη φροντίδα του δέρματος. 

Το My Skin Track pH έχει τιμηθεί με το βραβείο CES 2019 για την καινοτομία στην κατηγορία των Wearable Technology Products. Ο αισθητήρας αναπτύχθηκε από κοινού με την La Roche-Posay της L’Oréal, η οποία συνεργάζεται στενά με τους δερματολόγους για την ανάπτυξη ασφαλών και αποτελεσματικών προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας και δεσμεύεται να φέρει την επιστημονική πρόοδο απευθείας στους καταναλωτές. “Οι επιστημονικές και ιατρικές κοινότητες έχουν από καιρό αναγνωρίσει τη σχέση μεταξύ των επιπέδων pH του δέρματος και των κοινών προβλημάτων δέρματος που εκατομμύρια άνθρωποι βιώνουν καθημερινά”, λέει ο Guive Balooch, παγκόσμιος αντιπρόεδρος του Incubator L’Oréal Technology Incubator , βραχίονας έρευνας της L’Oréal και την καινοτομία. “Στόχος μας είναι να χρησιμοποιήσουμε αυτή την προηγμένη τεχνολογία για να ενδυναμώσουμε τους καταναλωτές με τις σημαντικές πληροφορίες για το δέρμα τους, ώστε να μπορούν να βρουν τα προϊόντα που είναι κατάλληλα για τις ατομικές τους ανάγκες. Στην L’Oréal, γνωρίζουμε ότι η υγεία είναι το μέλλον της ομορφιάς και δεσμευόμαστε να εκμεταλλευτούμε την τεχνολογία για να προσφέρουμε ισχυρές ιδέες και λύσεις στους καταναλωτές μας”.

Η κλίμακα pH κυμαίνεται από όξινη έως βασική, σε ένα φάσμα που μετράται από 0 έως 14. Υγιές pH του δέρματος υπάρχει μέσα στο ελαφρώς όξινο εύρος μεταξύ 4,5 και 5,5. Όταν η ισορροπία του pH διακυβεύεται, είτε μέσω των περιβαλλοντικών παραγόντων και των υποκείμενων συνθηκών, μπορεί να προκαλέσει φλεγμονώδεις καταστάσεις.Τέτοιες καταστάσεις μπορούν να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν κοινές ανησυχίες για το δέρμα, συμπεριλαμβανομένης της ξηρότητας, του έκζεμα και της ατοπικής δερματίτιδας. Εκατομμύρια Αμερικανοί υποφέρουν από αυτές τις συνθήκες. Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Εκζέματος, 1 στους 10 Αμερικανούς (31,6 εκατομμύρια) έχει κάποια μορφή έκζεμα.

Ένας μικρός, λεπτός, ευέλικτος αισθητήρας, το My Skin Track pH αντιπροσωπεύει το επόμενο όριο στην εξατομικευμένη τεχνολογία φροντίδας δέρματος για την L’Oréal. Ως το πρώτο φορητό για τη μέτρηση των επιπέδων του επιπέδου του επιπέδου του δέρματος χρησιμοποιώντας την τεχνολογία μικρορευστών, συλλαμβάνει ίχνη ποσότητας ιδρώτα από τους πόρους του δέρματος μέσω ενός δικτύου μικρο-καναλιών, παρέχοντας μια ακριβή μέτρηση του pH μέσα σε 15 λεπτά. 

Ενώ οι προηγούμενες μέθοδοι μέτρησης των επιπέδων pH του δέρματος απαιτούσαν άκαμπτα ηλεκτρονικά ή δείγματα μεγάλου ιδρώτα, το My Skin Track pH συλλαμβάνει και παράγει ακριβείς μετρήσεις από, σχεδόν, ανεπαίσθητες ποσότητες ιδρώτα.

Το My Skin Track pH παρέχει ακριβές pH, διαβάζοντας μέσω μιας απλής διαδικασίας σε δύο βήματα:

  1. Ο χρήστης τοποθετεί τον αισθητήρα στον εσωτερικό του βραχίονα, αφήνοντάς τον στη θέση του για 5-15 λεπτά, ενώ στο κέντρο δύο κουκκίδες παίρνουν χρώμα.
  2. Στη συνέχεια, ο χρήστης ανοίγει την εφαρμογή pH My Skin Track και φωτογραφίζει τον αισθητήρα. Χρησιμοποιώντας έναν προηγμένο αλγόριθμο, η εφαρμογή διαβάζει τη μέτρηση του pH, το ρυθμό της εφίδρωσης στην επιφάνεια του δέρματος για να αξιολογήσει την υγεία του δέρματος και να κάνει προσαρμοσμένες συστάσεις για προϊόντα La Roche-Posay για να φροντίσει το δέρμα και την ισορροπία pH.

Το My Skin Track pH δημιουργήθηκε από την L’Oréal σε συνεργασία με την Epicore Biosystems, τον ηγέτη της βιομηχανίας σε πλατφόρμες μικρορευστού και τους μαλακούς αισθητήρες που φοριούνται. Η τεχνολογία της Epicore Biosystems βασίζεται σε περισσότερες από δύο δεκαετίες έρευνας σε μικρορευστά και μαλακά υλικά στο εργαστήριο του καθηγητή John Rogers στο Κέντρο Βιολογικής Ολοκληρωμένης Ηλεκτρονικής του Πανεπιστημίου Northwestern και στο Ινστιτούτο Simpson Querrey.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ