“Βουτιά” 80% στα κέρδη τέταρτου τριμήνου “βλέπει” η LG

Κατακόρυφη πτώση της λειτουργικής κερδοφορίας της, κατά 80% σε ετήσια βάση, αναμένει για το τέταρτο τρίμηνο του 2018 η LG Electonics, πολύ χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεοράσεων στον κόσμο, μετά την επίσης νοτιοκορεατική Samsung, εκτιμά ότι η κερδοφορία της για το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2018 θα διαμορφωθεί στα 75,3 δισ. γουόν ή 67,3 εκατ. δολάρια. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της I/B/E/S Refinitiv ανέμεναν κέρδη 387 δισ. γουόν.

Η νοτιοκορεατική εταιρεία αναμένει επίσης υποχώρηση στα έσοδα του τέταρτου τριμήνου κατά 7%, στα 15,8 τρισ. γουόν, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για έσοδα της τάξης των 16,3 τρισ. γουόν.

Η LG Electronics δεν ανακοίνωσε, σύμφωνα με το Reuters, περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις δραστηριότητες του τέταρτου οικονομικού τριμήνου 2018, καθώς θα ανακοινώσει τα συνολικά μεγέθη της για την περίοδο στο τέλος Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η υποχώρηση των μεγεθών πιθανότατα οφείλεται στη μείωση των περιθωρίων κέρδους για τις high-end τηλεοράσεις λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού και στη συνεχιζόμενη επιβράδυνση που εμφανίσει ο τομέας “έξυπνων” κινητών τηλεφώνων της εταιρείας.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα και η “συμπατριώτισσα” της LG, Samsung, προειδοποίησε ότι αναμένει σημαντική πτώση της λειτουργικής κερδοφορίας της το τελευταίο τρίμηνο του 2018, λόγω της μειωμένης ζήτησης για chip business και του αυξανόμενου ανταγωνισμού στον τομέα των smartphones.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ