Η DXC Texhxnology εξαγοράζει την εταιρεία λογισμικού Luxoft Holding

Η εταιρεία πληροφορικής DXC Technology Co ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρά στην εξαγορά της εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού Luxoft Holding Inc, έναντι τιμήματος περίπου 2 δισ. δολαρίων, προκειμένου να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο ψηφιακών λύσεων που προσφέρει στον χρηματοοικονομικό τομέα και στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι μέτοχοι της Luxoft θα λάβουν 59 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά, τιμή που αντιπροσωπεύει premium περίπου 86% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Παρασκευή. Οι μετοχές της Luxoft ενισχύθηκαν έως και 83% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, μετά την ανακοίνωσε.

Όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες, σύμφωνα με το Reuters, μέτοχοι που αντιπροσωπεύουν περίπου το 83% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Luxoft έχουν ήδη εγκρίνει τη συμφωνία εξαγοράς, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Η Luxoft θα διατηρήσει το εμπορικό σήμα της και μετά την εξαγορά, ενώ στο “τιμόνι” της θα συνεχίσει να κάθεται ο Dmitry Loschinin, ο οποίος ασκεί και σήμερα τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.

Η Guggenheim Securities και η BofA Merrill Lynch ενήργησαν ως οικονομικοί σύμβουλοι της DXC, ενώ η Credit Suisse ήταν ο οικονομικός σύμβουλος της Luxoft.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ