Τα Pokemon “γεννάνε” λεφτά για την Niantic

Η εταιρεία που έφερε την επαυξημένη πραγματικότητα στην καθημερινότητα εκατομμυρίων χρηστών και έκανε ξανά μόδα μετά από πολλά χρόνια τα Pokemon, έκλεισε ένα γύρο χρηματοδότησης στον οποίο άντλησε 190 εκατ. δολάρια.

Η νέα αυτή χρηματοδότηση έρχεται μόλις λίγο καιρό μετά από ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο η Niantic ήταν στην διαδικασία άντλησης άλλων 200 εκατομμυρίων από επενδυτές, μέσα στους οποίους περιλαμβάνονται οι IVP, aXiomatic Gaming και η Samsung, φτάνοντας την αξία της εταιρείας στα 3,9 δισ. δολάρια.

Ο κύκλος έκλεισε στις 20 Δεκεμβρίου σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Μετά την λήξη αυτού του γύρου χρηματοδότησης, η Niantic έχει συνολικά αντλήσει από διάφορους γύρους το ποσό των 415 εκατ. δολαρίων, με την δημοφιλή Startup να έχει πάρει λεφτά από επενδυτές όπως οι Founders FundSpark Capital και Alsop Louie Partners, μεταξύ άλλων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως στον τελευταίο γύρο συνολικά συμμετείχαν 26 επενδυτές.

Ο λόγος για την νέα αυτή “ένεση” μετρητών δεν είναι άλλος από την αναγγελία της εταιρείας πως μετά την άκρως επιτυχημένη κυκλοφορία του Pokemon Go, το οποίο εξακολουθεί 3 χρόνια μετά την κυκλοφορία του να είναι στα δημοφιλέστερα παιχνίδια για κινητά και να έχει εγκατεστημένη βάση που ξεπερνάει τα 200 εκατομμύρια χρήστες, αναμένεται να βγάλει στην κυκλοφορία αντίστοιχο παιχνίδι βασισμένο στο σύμπαν του Harry Potter.

δημοφιλής μαθητευόμενος μάγος έχει μια τεράστια βάση οπαδών, οι οποίοι ανυπομονούν να ζήσουν στην “πραγματική ζωή” τις περιπέτειες του, σε ένα παιχνίδι το οποίο αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία κυκλοφορίας του, αναμένεται να “τινάξει την μπάνκα στον αέρα” και να επιστρέψει τεράστιες αποδόσεις στους επενδυτές.

Πηγή: Startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ