Η κινεζική Zijin προχωρά στην εξαγορά κοιτάσματος χαλκού-χρυσού στη Σερβία

Η κινεζική Zijin Mining Group ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου έως και 8 δισ. γουάν (1,16 δισ. δολάρια) προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει στην εξαγορά της καναδικής μεταλλευτικής εταιρείας Nevsun Resources, η οποία διαχειρίζεται το κοίτασμα χαλκού-χρυσού Timok στη Σερβία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε φάκελο που κατέθεσε στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ την Τετάρτη, σχεδιάζει να εκδώσει έως και 3,4 δισ. νέες μετοχές κατηγορίας Α και με τα κεφάλαια που θα συγκεντρώσει θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Nevsun, έναντι τιμήματος 9,36 δισ. γουάν ή 1,41 δισ. δολαρίων.

Η Zijin κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά της Nevsun τον Σεπτέμβριο, η οποία κατέχει ποσοστά σε δύο κοιτάσματα χαλκού-χρυσού στο project Timok της Σερβίας. Συγκεκριμένα κατέχει το 100% του κοιτάσματος Timok Upper Zone και το 60,4% του Timok Lower Zone, όπου το υπόλοιπο κατέχει η Freeport-McMoRan Exploration.

Εξάλλου, την περασμένη εβδομάδα η Nevsun ανακοίνωσε ότι έγινε δεκτή η προσφορά της Zijin για την απόκτηση των συνόλου των 276.820.575 υφιστάμενων και προς έκδοση κοινών μετοχών της, στην τιμή των 4,4 δολαρίων ανά μετοχή.

Εν τω μεταξύ, σε ευθυγράμμιση με την ισχύουσα νομοθεσία περί κινητών αξιών του Καναδά, η Zijin παράτεινε την περίοδο κατά την οποία οι μέτοχοι της Nevsun μπορούν να διαθέσουν τις μετοχές τους στο πλαίσιο της προσφοράς της κατά 10 ημέρες, έως τις 7 Ιανουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ