Από το “Δεν πληρώνω” στο “Πλήρωνε και μην μιλάς”

Στα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης έκανε την “εμφάνιση” του το κίνημα “Δεν πληρώνω” το οποίο στηρίχθηκε με κάθε “επισημότητα” από τα στελέχη του Σύριζα, αλλά και από τον ίδιο τον σημερινό πρωθυπουργό και τότε αρχηγό του Σύριζα.

Το “κίνημα” αυτό απέκτησε μεγάλη “πέραση” στην κοινωνία με αποτέλεσμα να “επεκταθεί” και σε άλλες κατηγορίες όπως οι φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών. Πολλές φορές μάλιστα, ακόμη και από το βήμα της Βουλής, οι πολίτες άκουγαν τους εκπροσώπους τους να τους παρακινούν να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Κάποιοι – δυστυχώς – το έκαναν και βρέθηκαν, αργότερα, “παγιδευμένοι” στις υποχρεώσεις που δεν πλήρωσαν και φυσικά αβοήθητοι από τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της επιλογής τους.  

Μερικά χρόνια αργότερα, σήμερα δηλαδή, η κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ, η μακροβιότερη στα χρόνια της κρίσης, έχοντας βγάλει την χώρα (όπως ισχυρίζεται) από τα Μνημόνια και απαλλαγμένη, προφανώς, από το άγχος της διακυβέρνησης, φαίνεται πως δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα να εγκρίνει ή να κάνει τα “στραβά μάτια” στις νέες αυξήσεις των διοδίων, που επιβάλουν οι εταιρείες στις οποίες έχει παραχωρηθεί η χρήση των διοδίων, οι οποίες βεβαίως από την δική τους πλευρά, επιχειρηματικά μιλώντας, καλά κάνουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ