Τιτάν: Το ΔΣ στηρίζει απολύτως την Δημόσια Πρόταση της TCI

Την απόλυτη στήριξή του στη Δημόσια Πρόταση της Titan Cement International εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο της Τιτάν στην αιτιολογημένη γνώμη του, όπου σημειώνει ότι αυτή είναι προς το συμφέρον της εταιρείας και των μετόχων της.

Σημειώνεται ότι το Δ.Σ. της Τιτάν συνεδρίαση σήμερα (Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου) προκειμένου να εξετάσει και διαμορφώσει αιτιολογημένη γνώμη επί της προαιρετικής δημόσιας πρότασης που υποβλήθηκε από την εταιρεία Titan Cement International S.A. στις 18.10.2018.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Νέλλος Κανελλόπουλος, Δημήτριος Παπαλεξόπουλος, Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου και Τάκης-Παναγιώτης Κανελλόπουλος, οι οποίοι περιλαμβάνονται στους ιδρυτές της TCI, δεν συμμετείχαν στη διαμόρφωση της παρούσας αιτιολογημένης γνώμης.

Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αφού έλαβε και μελέτησε το Πληροφοριακό Δελτίο της ΤCI , το Ενημερωτικό Δελτίο (Prospectus), το οποίο συντάχθηκε για τη δημόσια προσφορά των Μετοχών TCI και την πρωτογενή εισαγωγή τους προς διαπραγμάτευση στο Euronext Βρυξελλών και την Έκθεση Χρηματοοικονομικού Συμβούλου της ΕΘΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ, αποφάσισε ομόφωνα:

1. Να εκφράσει την απόλυτη στήριξή του στη Δημόσια Πρόταση, η οποία είναι προς το συμφέρον της εταιρείας και των μετόχων της, διότι:

– Διευκολύνει την ανάπτυξη της εταιρείας και του ομίλου της και δημιουργεί προϋποθέσεις για μακροπρόθεσμη βελτίωση της κερδοφορίας και των οικονομικών του αποτελεσμάτων,

– Ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του Ομίλου, διευρύνοντας τις πηγές άντλησης κεφαλαίων του και βελτιώνοντας την πρόσβασή του στις διεθνείς κεφαλαιαγορές και το διεθνές τραπεζικό σύστημα, με ευνοϊκότερους όρους δανεισμού,

Ωφελεί τους μετόχους της εταιρείας αφού εισάγει εμμέσως τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ διά της TCI σε ένα μεγάλο διεθνές χρηματιστήριο στο κέντρο της Ευρώπης, το οποίο προσφέρει πρόσβαση σε ευρύτερη βάση διεθνών επενδυτών και ενισχύει τη ρευστότητα και εμπορευσιμότητα των μετοχών, και

– Αντικατοπτρίζει και ενισχύει τον διεθνή χαρακτήρα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Ομίλου ΤΙΤΑΝ.

2. Να προσφερθούν οι ίδιες Μετοχές ΤΙΤΑΝ που θα κατέχονται από την εταιρεία κατά την περίοδο αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης.

3. Να συνδράμει την TCI κατά τα επόμενα στάδια της διαδικασίας της Δημόσιας Πρότασης εντός του πλαισίου των εφαρμοστέων νομοθετικών και κανονιστικών διατάξεων.

4. Να εγκρίνει τη δημοσίευση της αιτιολογημένης γνώμης του Διοικητικού Συμβουλίου και της Έκθεσης της ΕΘΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ σύμφωνα με το Νόμο και να εγκρίνει την υποβολή της αιτιολογημένης γνώμης του στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στην TCI.

5. Να εγκρίνει τη διενέργεια οιασδήποτε άλλης πράξης ή ενέργειας απαιτείται για την υλοποίηση της παρούσας απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ