Huawei: Αύξηση εσόδων 21% και επενδύσεις 2 δισ. δολαρίων σε νέο λογισμικό

Ο εκ περιτροπής πρόεδρος της Huawei, Guo Ping (η Huawei χρησιμοποιεί retation στην διοίκηση της εταιρείας) παραδέχτηκε πως το 2018 ήταν “μια χρονιά γεμάτη συμβάντα” όμως όπως επεσήμανε οι ανησυχίες για την ασφάλεια και οι διώξεις εναντίον της από την κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν κατάφεραν να επηρεάσουν σημαντικά την απόδοση των πωλήσεων της εταιρείας. 

Η Huawei πούλησε πάνω από 200 εκατομμύρια smartphones το 2018 και αύξησε τα έσοδα της κατά 21% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά κατά 108,5 δισ. δολάρια. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας σε μήνυμα του προς τους εργαζόμενους της εταιρείας, η Huawei “δεν σταμάτησε ποτέ να πιέζει προς τα μπροστά παρά τις απαγορεύσεις σε ορισμένες χώρες”. Περιέγραψε δε τις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας και τόνισε την αποφασιστικότητα του  να ξεπεράσει τα πολλά εμπόδια που αντιμετωπίζει η εταιρεία σε όλο τον κόσμο.

“‘Έχουμε μεγάλη ιστορία στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η Huawei δεν έχει ποτέ και ούτε πρόκειται να αποτελέσει απειλή για την ασφάλεια” δήλωσε ο Guo Ping. “Η δυσκολία και η πίεση θα μας κάνουν πιο ενωμένους και ισχυρότερους. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα επιτύχουμε ό,τι θέλαμε να κάνουμε: να φέρνουμε τον ψηφιακό κόσμο σε κάθε άτομο, σπίτι και οργάνωση για έναν πλήρως συνδεδεμένο, έξυπνο κόσμο “, δήλωσε ο Guo. Αντιμέτωπη με τις αντιξοότητες, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τη “βεβαιότητα της συμμόρφωσης με το νόμο για την αντιμετώπιση της αβεβαιότητας της διεθνούς πολιτικής”.

Στις δηλώσεις του προέδρου της εταιρείας δεν υπήρξε καμία αναφορά για τις οικονομικές προβλέψεις του 2019, εν μέσω αυξημένης έντασης μεταξύ της εταιρείας και ορισμένων αγορών (συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ). Μέχρι στιγμής οι απαγορεύσεις δεν δείχνουν να έχουν αποτελέσει πρόβλημα για την Huawei, η οποία έχει δει τις πωλήσεις των smartphones της να φτάνουν τα 200 εκατ. τεμάχια, έναντι 153 τον προηγούμενο χρόνο και τα έσοδα της να αυξάνονται κατά 21%, έναντι αύξησης 15% το 2017.

Όπως αποκάλυψε ο Guo, η εταιρεία έχει υπογράψει μέχρι στιγμής 26 εμπορικές συμβάσεις 5G με παρόχους κινητής τηλεφωνίας σε όλο τον κόσμο. Σε ότι αφορά τις απαγορεύσεις που έχει αντιμετωπίσει, απόρροια της πολιτικής των ΗΠΑ, ο Guo υποστήριξε πως οι αγορές που επιλέγουν να μην δουλέψουν με την Huawei θα είναι σαν να βλέπεις ένα παιχνίδι NBA αλλά χωρίς τα αστέρια του. “Το παιχνίδι θα συνεχιστεί φυσικά, αλλά με λιγότερη φαντασία, εμπειρία και άνεση” δήλωσε ο Guo.

Στο μήνυμα του προς τους εργαζόμενους, ο πρόεδρος της Huawei πρόσθεσε: “Πρέπει να συνεχίσουμε να ενσωματώνουμε τις απαιτήσεις συμμόρφωσης σε όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες μέσω προσεκτικά ευθυγραμμισμένης πολιτικής, συστημάτων, οργανισμών, διαδικασιών, πολιτισμού, κατάρτισης και επικοινωνιών.Δεν πρέπει να αποθαρρύνεστε από κακόβουλα περιστατικά ή προσωρινά εμπόδια και πρέπει να παραμείνουμε αποφασισμένοι για να επιτύχουμε την παγκόσμια κυριαρχία. Οι αποτυχίες θα μας κάνουν πιο θαρραλέους και η απίστευτα αθέμιτη μεταχείριση θα μας οδηγήσει να γίνουμε το νούμερο ένα στον κόσμο. “

Σημειώνοντας την αξιοπιστία των προϊόντων τα οποία έχουν καταστεί η μεγαλύτερη ανησυχία των πελατών της, δήλωσε ότι η Huawei σχεδιάζει να ενισχύσει συστηματικά τις ικανότητές της στον τομέα της τεχνολογίας λογισμικού κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, “οικοδομώντας εμπιστοσύνη και υψηλή ποιότητα σε κάθε ένα από τα προϊόντα και τις λύσεις μας”.

Ο εκ περιτροπής πρόεδρος της Huawei Ken Hu επιβεβαίωσε τις δηλώσεις που είχε κάνει πριν λίγο καιρό, ότι η εταιρεία θα επενδύσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια για τη βελτίωση των διαδικασιών της στον τομέα της λογισμικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ