Huawei: Η “Βασίλισσα” των κινητών για το 2018!

Η χρονιά που τελειώνει σήμερα αν χαρακτηρίστηκε από κάτι ήταν η μεγάλη μάχη που έδωσαν οι κορυφαίες εταιρείες smartphone για την κυριαρχία σε τεχνολογία και πωλήσεις, παρουσιάζοντας νέες εκδόσεις των κορυφαίων τους μοντέλων. Οι καταναλωτές είχαν την ευκαιρία να κρατήσουν στα χέρια τους τηλέφωνα με ενσωματωμένες τεχνολογίες που πριν μερικά χρόνια κοσμούσαν τις σελίδες των βιβλίων επιστημονικής φαντασίας, και να έχουν στην διάθεση τους φωτογραφικές ικανότητες που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε μόνο σε φωτογραφικές μηχανές. 

Αν η χρονιά είχε ένα ξεκάθαρο νικητή, αυτός δεν ήταν άλλος από την Huawei η οποία παρουσίασε μερικές πρωτοποριακές τεχνολογίες αυτή τη χρονιά ενσωματώνοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της, και με τα P20 Pro και Mate 20 Pro κέρδισε την παγκόσμια αναγνώριση και τον θαυμασμό. Όλο αυτό μεταφράστηκε και σε πωλήσεις με το τέλος της χρονιάς να βρίσκει την Hauwei στην δεύτερη θέση τς παγκόσμιας κατάταξης πωλήσεων smartphones, έχοντας αφήσει πίσω της την Apple και βλέποντας μπροστά της μόνο την Samsung η οποία έχει αρχίσει να αισθάνεται αρκετά άβολα βλέποντας την να πλησιάζει. 

Τι ήταν όμως αυτό που εκτόξευσε την Hauwei μέσα στη χρονιά, κάτι που αν και από μόνο του είναι εντυπωσιακό, γίνεται σχεδόν “απίστευτο” αν σκεφτεί κανείς πως δεν έχει επίσημη παρουσία στην αμερικανική αγορά, λόγω των εμποδίων που της βάζει η κυβέρνηση Τραμπ; Εκτός από την ποιότητα κατασκευής και τους κορυφαίους (δικούς της) επεξεργαστές, η Huawei κατάφερε φέτος, όχι μόνο μια φορά αλλά δύο να παρουσιάσει τις πιο ολοκληρωμένες συσκευές, με κορυφαίες τεχνολογίες. 

Το P20 Pro ακόμα κρατάει τον τίτλο του καλύτερου φωτογραφικού κινητού στον κόσμο, σχεδόν ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του, προσφέροντας πρωτοποριακές τριπλές κάμερες σε συνεργασία με την Leica, όντας το πρώτο κινητό που έδωσε στους καταναλωτές τέτοια υλοποίηση, η οποία ακολουθήθηκε και από άλλους κατασκευαστές.

Δεν είναι τυχαίο που ονομάστηκε “ο φονέας των γιγάντων” καθώς αυτά που προσέφερε δεν είχαν μέχρι τότε υλοποιηθεί από κανένα κατασκευαστή. Δίκαια οι φωτογραφικές του δυνατότητες εξακολουθούν να χαιρετίζονται από όλο τον κόσμο σαν κορυφαίες καθώς οι μηχανικοί της Huawei και της Leica έπρεπε να αντισταθμίσουν την έλλειψη χώρου στα Smartphones και τους περιορισμούς του μεγέθους των φωτογραφικών αισθητήρων.

Πως το κατάφεραν; Με την απόκτηση όσο το δυνατόν περισσότερης πληροφορίας από τον έξω κόσμο μέσω τριών καμερών: H πρώτη, όπως βλέπουμε το κινητό σε κατακόρυφη θέση, είναι ο τηλεφακός των 8MP (f/2.4), η δεύτερη είναι η έγχρωμη των 40MP (f/1.8) και αυτή που είναι μόνη της, πάνω από το φλας, είναι η μονόχρωμη των 20MP (f/1.6). Μαζί με τους φακούς υπάρχει και ένας πομποδέκτης λέιζερ για ταχύτατη αυτόματη εστίαση πολλαπλών σημείων σε πραγματικό χρόνο ο οποίος ελέγχει τα πάντα, ενώ και το φλας έχει ένα καινούργιο αισθητήρα θερμότητας χρώματος. 

Δεν συζητάμε την ποιότητα των φωτογραφιών όταν υπάρχει φως, με την Τεχνητή Νοημοσύνη να επιλέγει τις περισσότερες φορές τις βέλτιστες ρυθμίσεις, με εκπληκτικά αποτελέσματα. Ακόμα και ο πιο αδαής χρήστης θα βγάλει επαγγελματικές φωτογραφίες!

Τα “μαγικά” όμως αρχίζουν όταν επιλέξετε Νύχτα. Εδώ βγάζουμε το καπέλο στους μηχανικούς της Huawei και της Leica οι οποίοι κατάφεραν κάτι που μέχρι τώρα φάνταζε αδιανόητο για φωτογραφία από κινητό. 

Η Huawei όμως δεν σταμάτησε εκεί και μόλις λίγους μήνες αργότερα παρουσίασε την ναυαρχίδα των μοντέλων της, το Mate 20 Pro, με το οποίο για άλλη μια φορά άφησε τον κόσμο με το στόμα ανοιχτό, καθώς πήρε την επιτυχημένη συνταγή του P20 Pro και την εφοδίασε με τον νέο επεξεργαστή Kririn 980, ο οποίος ενσωματώνει ακόμα περισσότερες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, μια εκπληκτική οθόνη και κατάφερε να εδραιώσει την εταιρεία στην δεύτερη θέση του κόσμου. 

Με τεχνολογίες όπως αισθητήρα αποτυπωμάτων ενσωματωμένο στην οθόνη και δυνατότητες αναγνώρισης 4,500 εικόνων το λεπτό από τον νευρωνικό επεξεργαστή, το Mate 20 Pro ανέβασε πάρα πολύ ψηλά τον πήχη για όλες τις υπόλοιπες εταιρείες. Η εταιρεία κατάφερε να ξεπεράσει τις δυνατότητες της κάμερας του P20 Pro αλλάζοντας τις προδιαγραφές των καμερών προσθέτοντας έναν εκπληκτικό ευρυγώνιο φακό ο οποίος έχει υπέροχα αποτελέσματα. 

Εκτός όμως των φωτογραφικών του δυνατοτήτων, το MAte 20 Pro παίρνει άριστα στη μπαταρία μια και με τα 4.200mAh, τον επεξεργαστή στα 7nm και τα συστήματα διαχείρισης ενέργειας κάνει το Mate 20 Pro ένα από τα λίγα Smartphone που μπορεί να βγάλει πολλές ώρες στη δεύτερη μέρα λειτουργίας! Η μπαταρία φορτίζεται στο 100% από τον φορτιστή των 40W σε περίπου 50 λεπτά, ενώ στα 20 λεπτά είναι πάνω από το 60%. Φορτίζεται ασύρματα και για πρώτη φορά φορτίζει ασύρματα άλλη συμβατή συσκευή! Παρά τον ισχυρό φορτιστή η μπαταρία θερμαίνεται σε λογικά πλαίσια.

Μετά από τις συσκευές που παρουσίασε η εταιρεία μέσα στην χρονιά δικαίως μπορεί να χαρακτηριστεί σαν την Βασίλισσα των Smartphone για το 2018 και όλοι πια περιμένουν με ανυπομονησία για το τι θα παρουσιάσει στην χρονιά που έρχεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ