ΔΕΗ για Χαλυβουργική: “Όλα θα λυθούν μέσω της δικαστικής οδού”

Μέσω κύκλων της απαντά η ΔΕΗ στη χθεσινή ανακοίνωση της Χαλυβουργικής, με την οποία η βιομηχανία αρνείται ότι έχει παραβιάσει τους όρους της σύμβασης ηλεκτροδότησης με προνομιακά τιμολόγια που έχει συνάψει με την επιχείρηση.

“Είναι φανερό ότι η διοίκηση της Χαλυβουργικής ‘δεν μιλά για την ταμπακιέρα’, δηλαδή τι παράγει τόσα χρόνια, με τι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και πού διαθέτει την παραγωγή. Θα ανέμενε κανείς από μια τέτοια εταιρεία μια άλλη συμπεριφορά, αντάξια της ιστορίας της και όχι να αναφέρεται με ανυπόστατους ισχυρισμούς. Η ΔΕΗ δεν επιθυμεί να ανοίξει διάλογο με τη Χαλυβουργική, όλα θα απαντηθούν και θα λυθούν μέσω της δικαστικής οδού, υπογραμμίζουν κύκλοι της ΔΕΗ σχολιάζοντας την επίμαχη ανακοίνωση της Χαλυβουργικής.

Σημειώνεται ότι στη χθεσινή ανακοίνωσή της, η Χαλυβουργική κάνει λόγο για το απαράδεκτα υψηλό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, επιρρίπτοντας ευθύνες στη ΔΕΗ. Προσθέτει δε ότι οι ευθύνες της ΔΕΗ αναγνωρίζονται πλέον και από την ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία θεώρησε καταχρηστικές τις υψηλές χρεώσεις και τις αυθαίρετες αυξήσεις που έχει επιβάλλει η ΔΕΗ, που έχουν επιβαρύνει την εταιρεία παρανόμως με 7,16 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ