Η Amazon ήταν ο μεγάλος κερδισμένος των φετινών Χριστουγέννων

Και να ήθελαν δεν θα μπορούσαν να κρύψουν τα τεράστια χαμόγελα τους στα κεντρικά της Amazon, καθώς ο ιντερνετικός κολοσσός ήταν ο αδιαφιλονίκητος και αδιαμφισβήτητος νικητής των φετινών Χριστουγέννων. Κατά την ημέρα των Χριστουγέννων, η δημοφιλέστερη και κορυφαία εφαρμογή τόσο στο Google Play όσο και στο Apple App Store δεν ήταν άλλη από την ψηφιακή της βοηθό, Alexa.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Amazon, την εορταστική περίοδο, πουλήθηκε ρεκόρ ψηφιακών βοηθών και έξυπνων οικιακών συσκευών, με το Echo Dot έξυπνο ηχείο της εταιρείας να διεκδικεί τις δάφνες του πιο καλοπουλημένου προϊόντος και μάλιστα με διαφορά από τα υπόλοιπα. Την έκτη θέση των πιο δημοφιλών εφαρμογών καταλαμβάνει το Google Home κάτι που υποδηλώνει πως οι έξυπνοι βοηθοί ήταν το πιο δημοφιλές δώρο των φετινών Χριστουγέννων. 

Οι αγοραστές υιοθετούν με ανυπομονησία την Alexa στα σπίτια τους και η Amazon δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένη. Ο μεγαλύτερος διαδικτυακός λιανοπωλητής στον κόσμο, οδηγεί σήμερα το κύμα νέας τεχνολογίας smart home. Η εφαρμογή Amazon Alexa βοηθά τους χρήστες να προσαρμόζουν τις “δεξιότητες” που χρησιμοποιούνται για την “διοίκηση” των έξυπνων οικιακών συσκευών τους με την εικονικό βοηθό Alexa. Το Echo Dot και το Echo ήταν από τα πιο δημοφιλή προϊόντα που πουλήθηκαν στο Amazon κατά τη διάρκεια των διακοπών και νέες συσκευές από εταιρείες όπως η Bose και η Sonos σχεδιάζονται με ενσωματωμένη υποστήριξη Alexa. Η Alexa είναι τώρα πια ενσωματωμένη σε μια μεγάλη ποικιλία συσκευών, που κυμαίνονται από θερμοστάτες και ανιχνευτές καπνού μέχρι ρολόγια και φορητούς υπολογιστές και όπως δείχνουν τα πράγματα όσο προχωράει ο καιρός θα εντάσσεται σε όλο και περισσότερες έξυπνες συσκευές. 

Όπως ανέφερε η Amazon οι έξυπνες συσκευές που πουλήθηκαν μέσα στο 2018 αποτέλεσαν ρεκόρ στην κατηγορία, ενώ οι καταναλωτές χρησιμοποίησαν την Alexa για βοήθεια στις αγορές, τρεις φορές περισσότερο από ότι το 2017. 

Εκτός από την Alexa, και η Google βρέθηκε στις κορυφαίες εφαρμογές με το Google Home, όμως αρκετά μακρυά από την κυριαρχία της Amazon. Οι δύο εφαρμογές μοιράζονται πολλές λειτουργίες όμως λειτουργούν κάτω από διαφορετικές πλατφόρμες. Παρά το γεγονός της κυριαρχίας της Google στα smartphones και τους υπολογιστές, η καθυστέρηση των δύο χρόνων μέχρι να μπει στην αγορά των ψηφιακών βοηθών, φαίνεται τόσο σε επίπεδο πωλήσεων αλλά και στις λειτουργίες και τις περισσότερες εντολές που μπορεί να χρησιμοποιήσει και να επεξεργαστεί η Alexa σε σχέση με το Google Home

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ