Διπλό μισθό στους εργαζομένους της έδωσε η AXA Ελβετίας… κατά λάθος

Μια χριστουγεννιάτικη έκπληξη περίμενε 4.300 Ελβετούς εργαζομένους του γαλλικού ασφαλιστικού ομίλου AXA όταν είδαν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας τους ότι έλαβαν διπλάσιο μισθό για τον Δεκέμβριο.

Το πρόωρο χριστουγεννιάτικο δώρο όμως ήταν τελικά… άδωρο, αφού η εταιρεία ενημέρωσε ότι η καταβολή των μισθών του Δεκεμβρίου έγινε κατά λάθος εις διπλούν και ότι πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα.

Το θέμα, που αποκάλυψε δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας Tages-Anzeiger και επιβεβαιώθηκε νωρίτερα σήμερα από την ασφαλιστική εταιρεία, ήταν αποτέλεσμα λάθος που προέκυψε μεταξύ της AXA και της τράπεζας με την οποία συνεργάζεται στην Ελβετία, σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία ενημέρωσε τους εργαζομένους της ότι μπορούν είτε να επιστρέψουν τα χρήματα είτε να τα λάβουν ως προκαταβολή για τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου.

Η AXA δεν έκανε γνωστό πόσα ακριβώς χρήματα καταβλήθηκαν κατά λάθος, ωστόσο βάσει του μέσου ελβετικού μισθού, ο οποίος κυμαίνεται γύρω στα 85.000 ελβετικά φράγκα ετησίως, το λάθος υπολογίζεται σε περισσότερα από 30 εκατ. ελβετικά φράγκα.

“Υπάρχουν και χειρότερα”, δήλωσε εκπρόσωπος της AXA στην Tages-Anzeiger. “Το βασικό είναι ότι όλοι οι εργαζόμενοι έλαβαν τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου εγκαίρως, πριν από τα Χριστούγεννα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ