Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση NPLs 2,1 δισ. ευρώ στη Hoist Finance

Την ολοκλήρωση σήμερα της μεταβίβασης Χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων και άνευ Εξασφαλίσεων Δανείων Λιανικής Τραπεζικής, συνολικού υπολοίπου 2,1 δισ. ευρώ και συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου 1,3 δισ. ευρώ, με ημερομηνία αναφοράς την 31η.3.2018, προς την εταιρεία Hoist Finance AB ανακοίνωσε η Alpha Bank.

Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα είχε ανακοινώσει στις 29.11.2018 ότι προέβη στη σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας με την Hoist Finance AB για την πώληση του εν λόγω χαρτοφυλακίου.

Όπως ανέφερε, το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε 76 εκατ. ευρώ, ενώ η συναλλαγή αναμένεται να έχει θετική επίπτωση για την τράπεζα σε επίπεδο χρηματοοικονομικού αποτελέσματος, κεφαλαίων και ρευστότητας.

Τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου έχει αναλάβει η εταιρεία “Cepal Hellas Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις”, η οποία έχει νόμιμα αδειοδοτηθεί και εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ως εταιρεία διαχειρίσεως απαιτήσεων του Ν. 4354/2015.

Η συναλλαγή συμβαδίζει πλήρως με το Επιχειρησιακό Σχέδιο της τράπεζας για τη μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων και για την περαιτέρω εξυγίανση του ισολογισμού της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ