Ούτε το restart δεν μας σώζει!

Εχθές η ημέρα ξημέρωσε με την τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε το συγκρότημα του ομίλου ΣΚΑΙ, στο Φάληρο.

Μήπως όμως δεν ήταν επίθεση; Μήπως ήταν “φιλικά” πυρά; Μήπως οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες του ΣΚΑΙ “παρήγγειλαν” την επίθεση; Μήπως…

Προφανώς τα ερωτήματα που διαβάσατε παραπάνω είναι ρητορικά και ταυτόχρονα ειρωνικά, γιατί δεν μπορεί κανείς να σκεφθεί κάτι διαφορετικό διαβάζοντας, κυρίως στο SocialMedia, τα σχόλια διαφόρων “φίλων” οι οποίοι ανακάλυψαν και μοιράστηκαν με τους διαδικτυακούς τους “φίλους” διάφορα “σενάρια” αφήνοντας υπονοούμενα πως το“χτύπημα” αυτό ήταν “φιλικό!”

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως τα “σενάρια” αυτά διοχετεύθηκαν από δημοσιογράφους, ενώ “ενδιαφέρον” παρουσιάζουν και τα διάφορά “χαριτωμένα” post από σελίδες και sites που θέλουν να λέγονται σοβαρά.

Βεβαίως, δυστυχώς, τα σενάρια περί προβοκάτσιας ειπώθηκαν και μέσα από την δημόσια τηλεόραση αφήνοντας άφωνους όσους τα άκουσαν. Είπαμε ελευθερία του Τύπου και ελευθερία της άποψης, αλλά και η βλακεία έχει τα όρια της.

Μάλλον, όπως λέει και ο καλός φίλος, Γιώργος Κουρκουτάς, δεν μας “σώζει” ούτε ένα συνολικό restart. Με αυτές τις συνθήκες, ίσως το πιο σωστό ερώτημα για όσα διαβάσαμε εχθές είναι αυτό: “Μήπως ζούμε, τελικά, σε ένα τρελοκομείο;”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ