Η είσοδος της Lime στην Ελληνική αγορά ξεκινάει από την Θεσσαλονίκη!

Τελικά οι διαφημίσεις στο facebook από την Lime τον περασμένο μήνα δεν ήταν τυχαίες μια και σήμερα ανακοινώθηκε η έναρξη των υπηρεσιών της στην Ελλάδα!

Η Θεσσαλονίκη θα είναι η πρώτη Μεσογειακή πόλη σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας η οποία θα προσφέρει “έξυπνες” υπηρεσίες μετακινήσεων μέσω ηλεκτροκίνητων πατινιών!

Τα Lime κινούνται με μέγιστη ταχύτητα 25χλμ/ώρα, λειτουργούν με ηλεκτρική επαναφορτιζόμενη μπαταρία και είναι κατάλληλα για όλες τις ηλικίες. Το βράδυ συλλέγονται και επαναφορτίζονται. Στην Θεσσαλονίκη θα είναι διαθέσιμα για όλους τους πολίτες από τις 8 μέχρι τις 9.
Η τοπική ομάδα της Lime θα αναλάβει τη συντήρηση και επαναφόρτιση των ηλεκτρικών πατινιών ενώ η εταιρεία θα συνεργάζεται με τον Δήμο για να να εξασφαλιστεί η κατάλληλη διανομή των πατινιών σε όλο το κέντρο.

Τα ηλεκτρικά πατίνια “πουλάνε” και μάλιστα πολύ!

Στις Η.Π.Α. η Lime λειτουργεί αποκεντρωμένα με τους Lime Juicers, ιδιώτες – συνεργάτες, να περισυλλέγουν τα πατίνια με δικά τους μέσα και να τα φορτίζουν το βράδυ σπίτι τους και να πληρώνονται για αυτό από την εταιρεία. Ακολούθως, το πρωί τα αφήνουν πάλι στην πόλη μια και το σύστημα της Lime δεν έχει κεντρικά σημεία παραλαβής. Τα πατίνια βρίσκονται διασκορπισμένα στην πόλη με τον χρήστη να τα ξεκλειδώνει μέσω εφαρμογής.

Μια και τα πατίνια έχουν GPS και ειδική εφαρμογή, αυτά ξεκλειδώνουν μέσω του σχετικού app και το κόστος είναι 1 ευρώ για το ξεκλείδωμα συν 0,15 λεπτά για κάθε λεπτό διαδρομής με την πληρωμή να γίνεται μέσω κάρτας.

H Lime ιδρύθηκε στις Η.Π.Α. το 2017 και ήδη έχει σηκώσει 455 εκατ. δολάρια από μεγάλα ονόματα όπως η Goole και η Andreessen Horowitz ενώ υπάρχει και συνεργασία με την Uber για παροχή ανάλογων υπηρεσιών με το σήμα της Uber. Εκτός από πατίνια προσφέρει και ποδήλατα σε επιλεγμένες πόλεις.

Το γεγονός το ότι η εταιρεία ή οι χρήστες τους δεν συμμορφώνονται πάντα με τους κανόνες λειτουργίαςτων ηλεκτροκίνητων πατινιών έχει δημιουργήσει προβλήματα και απαγορεύσεις στην Ευρώπη κυρίως, μια και στο Παρίσι για παράδειγμα, όπου και δοκιμάσαμε πρόσφατα τα πατίνια, απαγορεύεται η κυκλοφορία στα πεζοδρόμια.

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι τα πατίνια είναι “Powered by Segway” τα κάνει εξαιρετικά εύκολα στην οδήγησή τους και πολύ ευέλικτα. Βέβαια το ότι θα πρέπει να κινούνται στους δρόμους της πόλης και σε ειδικά διαμορφωμένες περιοχές και λωρίδες θα χρειαστεί την ανάλογη εξ’ οικείωση και προσοχή, ειδικά τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της υπηρεσίας.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων της πόλης Σπύρος Πέγκας έγινε σήμερα ο πρώτος πολίτης της πόλης που οδήγησε το ηλεκτρικό πατίνι της Lime στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας ουσιαστικά την λύση που μπορεί να προσφέρει η υπηρεσία αυτή στο κυκλοφοριακό και στην βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος. Μετά την εμπειρία του με το ηλεκτρικό πατίνι της Lime δήλωσε, “είναι σημαντικό και ταυτόχρονα ενδεικτικό της αυξημένης αναγνωρισιμότητας της πόλης μας, το γεγονός ότι η Lime επέλεξε τη Θεσσαλονίκη για να ξεκινήσει τη διαδρομή της στις χώρες της Μεσογείου. Η Lime με τα ηλεκτρικά της σκούτερ-πατίνια συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες της πόλη, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην αποφόρτιση του κυκλοφοριακού βάρους για τους ίδιους τους κατοίκους μέσα από τις υπηρεσίες ηλεκτροκίνητης και άρα βιώσιμης αστικής μετακίνησης, σε επίπεδο micro-mobility, όπως διεθνώς ονομάζεται. Καλώς ήρθες Lime και χαιρόμαστε που μας επέλεξες”.

Νίκος Χατζηδάκης, Operations Manager στην Θεσσαλονίκη δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που η Lime βρίσκεται επιτέλους στην Ελλάδα και επέλεξε την Θεσσαλονίκη ως πρώτη μεσογειακή πόλη. Είναι μια νεανική, ζωντανή πόλη η οποία αγκαλιάζει την καινοτομία και είμαι σίγουρος πως οι Θεσσαλονικείς θα λατρέψουν τον νέο αυτό τρόπο μετακίνησης στην πόλη ο οποίος είναι οικολογικός και καινοτόμος”.

πηγή: Startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ