Οι νικητές των Envolve Awards Greece 2018

Τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η ετήσια τελετή απονομής του Envolve Awards Greece 2018 (πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας), για νεοφυείς και αρχικού σταδίου επιχειρήσεις, στο The HUB Events στην Αθήνα.

Οι 8 νικητές του διαγωνισμού, ο οποίος θεσμοθετήθηκε το 2012 από το Libra Group, για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, εκτός της άτοκης χρηματοδότησης, θα λάβουν καθοδήγηση, καθώς επίσης και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης από το δίκτυο συνεργατών του Envolve, όπως νομικά, λογιστικά, μάρκετινγκ, ΙΤ, HR και πολλά άλλα. Επιπρόσθετα, η ομάδα του Envolve θα βοηθήσει τις νικήτριες ομάδες να μεγαλώσουν τις επιχειρήσεις τους και να διευρύνουν το δίκτυό τους.

Ο Jimmy Αθανασόπουλος, Πρόεδρος του Envolve Entrepreneurship, σχολίασε: Για ακόμη μία χρονιά, το Envolve Award Greece κατάφερε να λάβει και να αξιολογήσει εκατοντάδες ποιοτικές αιτήσεις, κάτι που κάνει εμφανή τη δυναμική ανάπτυξη του ελληνικού επιχειρηματικού πνεύματος. Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους, που αφιέρωσαν το χρόνο και είχαν το κουράγιο και την πίστη στον εαυτό τους, να εξελίξουν τις ιδέες τους σε επιχειρηματικά σχέδια. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τις νέες ομάδες και να τις βοηθήσουμε να κάνουν τα επιχειρηματικά τους όνειρα πραγματικότητα”.

Ο Christopher Upperman, CEO του Envolve Entrepreneurship, ανέφερε: “Η αποστολή του Envolve είναι να παρέχει μία πλατφόρμα υποστήριξης για start-ups, ώστε να αναπτυχθούν αξιοποιώντας τα εργαλεία που προσφέρονται μέσα από τρεις βασικούς πυλώνες: Εκπαίδευση, Πόροι και Βραβεία. Το διεθνές δίκτυό μας είναι διαθέσιμο για τους φιναλίστ και νικητές μας, ενώ σήμερα καλωσορίζουμε στην οικογένειά μας και τις 15 αυτές Startups”.

Ο Αλέξανδρος Νούσιας, Διευθυντής του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα, σχολίασε: “Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια, τόσο στους νικητές, όσο και στους φιναλίστ μας. Ευχόμαστε σε όλους και σε κάθε έναν ξεχωριστά, επιτυχία στα εγχειρήματά τους, ενώ στο επιχειρηματικό τους ταξίδι, θα μας έχουν στο πλευρό τους. Ακόμη, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες και τους υποστηρικτές των νικητών μας για την πολύτιμη και διαρκή συνεισφορά τους στην υλοποίηση της αποστολής του Envolve, με τους οποίους μοιραζόμαστε το ίδιο  όραμα για την ελληνική επιχειρηματικότητα και τη δυναμική της”.

Σημειώνεται πως φέτος, οι φιναλίστ ήταν 15 και κέρδισαν το βραβείο 8 εταιρείες, ενώ 2 ομάδες κέρδισαν συνολικά 5.000 ευρώ ύστερα από ψηφοφορία του κοινού στο Facebook.

Οι νικητές των βραβείων Envolve 2018

Apifon
Η apifon, μια εταιρεία άνω των 40 ατόμων, αναπτύσσει υπηρεσίες εταιρικής επικοινωνίας μέσω μηνυμάτων (business messaging), ώστε οι πελάτες της να μπορούν να αυξήσουν την πελατειακή τους βάση αλλά και να δημιουργήσουν και να στείλουν καμπάνιες μέσω διαφορετικών εφαρμογών επικοινωνίας (SMS, RCS, Email, Viber).

Apifon-ENVOLVE-001-EMEAGR

BookingClinic.com
Η BookingClinic.com είναι ένα marketplace ιδιωτικών κλινικών και εξυπηρετεί ασθενείς που αναζητούν νοσηλεία ή θεραπεία σε μία κλινική, παρέχοντας αξιόπιστες πληροφορίες, αξιολογήσεις, τιμές και την επιλογή της κράτησης της θεραπείας.

CollegeLink
Η CollegeLink είναι μία online πλατφόρμα εύρεσης ανθρώπινου δυναμικού, που συνδέει ταλαντούχους νέους φοιτητές και αποφοίτους πανεπιστημίων με ευκαιρίες εργασίας. Η CollegeLink προσφέρει παράλληλα και τα κατάλληλα εργαλεία για την εκπαίδευση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων του.

Ferryhopper
Είναι μια πλατφόρμα κρατήσεων online που παρέχει τη δυνατότητα συνδυασμού ακτοπλοϊκών δρομολογίων για τη διασύνδεση προορισμών που δεν έχουν απευθείας σύνδεση μαζί με έκδοση εισιτηρίων.

Geomiso
Η εταιρεία αναπτύσσει, εμπορεύεται και υποστηρίζει λογισμικό για μηχανικούς το οποίο χρησιμοποιείται τόσο για να σχεδιαστεί ένα προϊόν όσο και για να προσομοιωθεί και να προβλεφθεί η συμπεριφορά του σε πραγματικές συνθήκες, χωρίς να απαιτείται δημιουργία δοκιμαστικού προϊόντος ή εκτέλεση δοκιμών αντοχής.

MyJobNow
Η MyJobNow προσφέρει εξελιγμένα εργαλεία για την καλύτερη αντιστοίχιση μεταξύ εργοδότη και υποψηφίου με τη χρήση παραμέτρων, όπως τα ενδιαφέροντα και η τοποθεσία (μέσω GPS) του υποψηφίου. Ειδικεύεται στις εταιρείες εστίασης, καφέ και μπαρ.

PD Neurotechnology
Η PD Neurotechnology αναπτύσσει φορετές ιατρικές συσκευές, καθώς και ολοκληρωμένες λύσεις για συνεχή παρακολούθηση και υποστήριξη της θεραπείας παθήσεων κινητικών διαταραχών. Η πρώτη εφαρμογή είναι το PD Monitor, ένα εξελιγμένο έξυπνο σύστημα (eco-system) για ασθενείς με τη νόσο του Parkinson.

Think Silicon
Η εταιρεία εξειδικεύεται στη σχεδίαση υψηλής απόδοσης Μονάδων Επεξεργασίας Γραφικών (Graphics Processors Units ή GPUs) για την αναδυόμενη αγορά του Internet of Things (IoT), των φορέσιμων συσκευών (wearables) και Inference Accelerators Τεχνητής Νοημοσύνης για εφαρμογές Υπολογιστικής Όρασης στη συσκευή (Machine Learning Vision Applications for IoT/Edge end nodes).

Τέλος, οι δυο ομάδες που κέρδισαν τη ψήφο του κοινού είναι η Geomiso και CollegeLink.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ