Ο Λ. Λαυρεντιάδης “μπλοκάρει” το ΤΑΙΠΕΔ και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ

Εμπόδιο στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ βρίσκει το ΤΑΙΠΕΔ καθώς οι οφειλές ύψους 120 εκατ. ευρώ της γαλακτοβιομηχανίας ELFE συμφερόντων Λαυρεντιάδη, αποδεικνύονται πονοκέφαλος που έχει καθυστερήσει όλη την διαδικασία. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει εγκρίνει την εξαγορά της ΔΕΠΑ χωρίς όρους, ωστόσο δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει η μορφή που θα έχει η επιχείρηση την επόμενη μέρα. 

Σύμφωνα με τους όρους της πώλησης και με τους οποίους έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση, πρέπει να προχωρήσει ο διαχωρισμός της εταιρείας σε ΔΕΠΑ Εμπορίας (50,01% θα πωληθεί σε στρατηγικό επενδυτή) και ΔΕΠΑ Δικτύων, στην οποία το Δημόσιο θα διατηρήσει το 86%. Παρά τις διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Ενέργειας πως όλη η διαδικασία θα είχε ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, τα φορολογικά και εργασιακά προβλήματα καθώς και οι οφειλές τρίτων “μπλοκάρουν” όλη την διαδικασία. 

Από όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, το μεγαλύτερο είναι η οφειλή 120 εκατ. ευρώ της ELFE, για την οποία έχει ασκηθεί δίωξη, ο φάκελος της οποίας αυτή την περίοδο βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή. Σε περίπτωση που όλα κυλήσουν εντός των (νέων) ορίων που έχουν δοθεί, τότε το ΤΑΙΠΕΔ θα μπορέσει να επανεκκινήσει την διαδικασία μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2019 για την ΔΕΠΑ Εμπορίας και θα ακολουθήσει αυτή της ΔΕΠΑ Δικτύων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ