Δυναμική είσοδο ετοιμάζει η μπύρα ΑΛΦΑ στην αγορά των ΗΠΑ!

Την είσοδο της μπύρας ΑΛΦΑ στην αγορά των ΗΠΑ ανακοίνωσε ο διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Αλέξανδρος Δανιηλίδης κατά την παρουσίαση της Μελέτης των Κοινωνικών και Οικονομικών Επιδράσεων της εταιρείας, τονίζοντας πως η είσοδος αυτή εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια εξωστρέφειας. 

Όπως ανέφερε ο κ. Δανιηλίδης, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με κανάλια διανομής στις ΗΠΑ και αρχικά η ΑΛΦΑ θα διανείμεται από το δίκτυο εστίασης, μέχρι να υπάρξουν τα πρώτα σαφή δείγματα της κίνησης και αποδοχής, πριν υλοποιηθεί το επόμενο βήμα. Η έξοδος της ΑΛΦΑ από τα ελληνικά σύνορα εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια αύξησης της εξωστρέφειας της εταιρείας, η οποία ξεκινάει από τις εξαγωγές ελληνικού κριθαριού και θα φτάσει μέχρι τον μηλίτη ο οποίος έκανε την δυναμική του είσοδο στην Ελληνική αγορά μέσα στο 2018. Αυτή τη στιγμή η Αθηναϊκή Ζυθοποιία εξάγει περίπου 10.000 τόνους ελληνικό κριθάρι στο εξωτερικό με το Ισραήλ και την Αυστρία να είναι οι κύριοι αποδέκτες των ποσοτήτων αυτών, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν και οι εξαγωγές προς την Εσθονία. 

Εκτός όμως αυτού η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα σε 5 χώρες για χρήση νέων σπόρωνπιο ανθεκτικών στην έλλειψη νερού, σε μια προσπάθεια μείωσης του ενεργειακού της αποτυπώματος και της προστασίας των αποθεμάτων νερού στον πλανήτη. Οι 5 χώρες μαζί με την Ελλάδα, είναι το Μεξικό, , η Αίγυπτος, η Ινδία και η Αιθιοπία. 

Μέσα στο 2019 όπως είπε ο κ. Δανιηλίδης, θα ενταθεί η παραγωγή μηλίτη, ο οποίος αν και σχετικά άγνωστος στην ελληνική αγορά έχει κερδίσει το καταναλωτικό κοινό. Από το 2019 ο μηλίτης που θα φτιάχνεται στην Ελλάδα για τοπική χρήση αλλά και για εξαγωγές θα παράγεται από ελληνικά μήλα, τονώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την πρωτογενή παραγωγή της χώρας. Η αγορά του μηλίτη είναι ταχέως αναπτυσσόμενη στην χώρα μας και αναμένεται σε πρώτη φάση να δημιουργήσει πάνω απο 2 εκατ. ευρώ προστιθέμενη αξία και να δημιουργήσει άμεσα ή έμμεσα 65 νέες θέσεις εργασίας 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ