Διάκριση της Polyeco στα Corporate Art Awards

Το Polyeco Contemporary Art Imitative (PCAI), ο μη-κερδοσκοπικός πολιτιστικός οργανισμός της Polyeco βραβεύτηκε για το πρωτότυπο πολιτιστικό έργο του στα Corporate Art Awards 2018 τα οποία έλαβαν χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στις 28 Νοεμβρίου και 29 Νοεμβρίου 2018.

Το PCAI που ίδρυσε η Polyeco το 2014, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της, είναι ένας μη-κερδοσκοπικός πολιτιστικός οργανισμός που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση γύρω από περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα μέσω της σύγχρονης τέχνης, ενώ έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα σειρά επιτυχημένων εκθέσεων και δράσεων.

Το PCAI και η εταιρική συλλογή έργων του διακρίθηκαν μεταξύ άλλων διεθνών εταιρειών όπως οι Deutsche Bank, ISL – International Steel Limited, BMW, Pictet Bank κ.ά.

Η διήμερη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς και αποβλέπει στην αναγνώριση και στην προώθηση των ιδρυμάτων, των εταιρειών και των ιδιωτών επενδυτών που συμβάλλουν ενεργά στην ανάπτυξη των Τεχνών και της Κοινωνίας.

Κατά την παραλαβή του βραβείου ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Polyeco, Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, περιέγραψε τον πρωτότυπο τρόπο με τον οποίο οι καλλιτέχνες καλούνται να εμπνευστούν από τις περιβαλλοντικές δραστηριότητες της εταιρείας ανά τον κόσμο.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, σε ανακοίνωσή του επιβράβευσε τον θεσμό των Βραβείων για το σημαντικό έργο τους, ενώ ο Ιδρυτής των Corporate Art Awards, Luca Desiata, σημείωσε αναφορικά με το PCAI: “Με εντυπωσίασε ιδιαίτερα η πρωτοτυπία και ο κοινωνικός αντίκτυπος της συλλογής σας. Αποτελεί ένα μοναδικό και καινοτόμο παράδειγμα για την υποστήριξη σύγχρονων καλλιτεχνών”.

Polyeco_PCAI_2

Γνωρίστε το Polyeco Contemporary Art Initiative (PCAI)

To PCAI είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα μέσω της σύγχρονης τέχνης και της κινούμενη εικόνας. Με έναν πρωτότυπο και δυναμικό τρόπο, το PCAI πραγματοποιεί απευθείας αναθέσεις σε διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες για τη δημιουργία έργων τέχνης με αφορμή κρίσιμα περιβαλλοντικά θέματα που ταυτόχρονα δίνουν τροφή σε σχέση με ζητήματα καλλιτεχνικής πρακτικής.

Παράλληλα, συνεργάζεται και υποστηρίζει οργανισμούς και φορείς τέχνης σε ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων όπως το φεστιβάλ Loop Barcelona και το Ελληνικό Περίπτερο της Μπιενάλε της Βενετίας.

Aπό το φθινόπωρο του 2018 το PCAI είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Εταιρικών Συλλογών Σύγχρονης Τέχνης (International Association of Corporate Collections of Contemporary Art IACCCA). Αποτελεί έτσι τον μοναδικό Ελληνικό οργανισμό σε αυτό το σημαντικό δίκτυο που αριθμεί περισσότερα από 46 μέλη, όπως HSBC, Deutsche Bank, Fidelity Investments, Gazprombank, Statoil, τα οποία εκπροσωπούν μερικές από τις καλύτερες εταιρικές συλλογές σύγχρονης τέχνης παγκοσμίως.

Έργα της συλλογής του PCAI εκτίθενται στην έδρα του Ομίλου Polyeco και του PCAI στον Πειραιά, μια ιδέα που επικεντρώνεται στην ενσωμάτωση της σύγχρονης τέχνης στο καθημερινό περιβάλλον εργασίας και στην αλληλεπίδραση των εργαζομένων με έργα βίντεο τέχνης εμπνευσμένα από την περιβαλλοντική δραστηριότητα της εταιρείας.

Με προσήλωση και ευαισθησία στον ρόλο του προς την κοινωνία ο οργανισμός, επίσης, υλοποιεί το PCAI Junior, μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά σχεδιασμένα ειδικά για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μέσω της ψηφιακής τέχνης. Η επιτυχημένη εκπαιδευτική πλατφόρμα έχει ήδη παρουσιαστεί σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού (Αθήνα, Ομάν, Μαυρίκιος) και στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και έχει βραβευτεί με το 2ο Βραβείο ISWA YPG #WhatHappensToMyWaste.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ